ČUDESNA MAST: Ruski melem leči sve

Jednostavno pripremiti

ČUDESNA MAST: Ruski melem leči sve

Život -
Čudesni melem leči bronhitis, otitis, anginu, otekline, modrice, upalu jajnika, a koristi se i za opekotin

Za lečenje najčešćih zdravstvenih tegoba najbolje je da koristite prirodna sredstva koja se mogu naći u svakoj kuhinji, bašti ili kućnoj apoteci. Jedano od prirodnih sredstava u alternativnoj medicini je i ruska čudesna mast, kako je zovu, koja je veoma je efikasna za veliko broj oboljenja.

Čudesni melem leči bronhitis, otitis, anginu, otekline, modrice, upalu jajnika, a koristi se i za opekotine. U zavisnosti od potrebe, mast se utrljava, a može se koristiti za unutrašnju upotrebu - pola kašike tri puta dnevno pre obroka. Ako se mast koristi za obloge, potrebno je da se ugreje na vodenoj pari, na otprilike 40 stepeni.

Potrebno za pripremu

1 jaje40 ml biljnog ulja60 g pčelinjeg voska

Način pripreme

Jaje se skuva i upotrebljava se samo žumance, koje se zgnječi. U emajliranu posudu sipa se ulje i vosak. Stavite na laganu vatru i čekajte dok se vosak istopi. Kada dođe do "pucketanja" ulja i voska, pomalo sipajte žumance (mrvicu po mrvicu). Kada ulje provri, sklonite sa vatre. Pustite da se malo ohladi, pa ponovo vratite na šporet i ubacite ostatak žumanceta, stalno mešajući. Kada smeša postane braon, sklonite posudu sa šporeta i sačekajte 15-20 minuta da se mast ohladi, a onda ga procedite i sipajte u teglu i zatvorite poklopcem. Mast se čuva u frižideru i do 10 meseci.

Umanjuje tegobe

1. Upala sinusa - mast se ugreje na kašičici i sipati u nozdrve dva puta dnevno sa intervalom od jednog sata. 2. Otitis - umočiti vatu u mast i staviti u uho. Po potrebi menjati, a mast mazati i iza uha.3. Gnojna angina, apcesi grla, upala krajnika - mast se stavi u grlo i obloga oko vrata. Ako se radi naveče, proces ponoviti 2-3 puta. 4. Bronhitis, bol u želucu, crevima, čirevi na telu, čmičak na očima - tri puta na dan po pola kašičce masti.5. Ciste na jajnicima, upale, mastitis - u vaginu se stavljaju tamponi sa mašću, ujutro i naveče. Kod mastitisa mast se stavlja na papirnu maramicu koja se stavlja na grudi a preko toga najlon kesa i po mogućnošću se menja svaka dva sata.6. Opekotine, otoci, rane - mast se nanosi na obolelo mesto i umota preko noći.7. Mast je dobra za jačanje noktiju - utralja se mast na nokte i ostane preko noći.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track