NIJE HTEO DA IM PRODA LOKAL: Otkriveno zašto su Albanci ubili Srbina u Austriji!
Foto: Printscreen Heute.at/ Sabine Hertel

Trojica monstruma ga pretukla nasmrt

NIJE HTEO DA IM PRODA LOKAL: Otkriveno zašto su Albanci ubili Srbina u Austriji!

Austrija -
Kada je naišao sa prijateljicom, Albanci su nasrnuli na njega i počeli da ga tuku

Trojica kosovskih Albanaca pretukla su do smrti Dalibora Lukića (39) u sačekuši ispred kluba “Eks Džu” u centru Linca, u Austriji. Zločin se dogodio 7. februara ispred poznatog sastajališta austrijskih radnika koji su poreklom iz bivše SFRJ. On je dobio jak udarac u glavu prilikom kog je pao i udario glavom u ivičnjak.Kako se saznaje, Albanci su pošto-poto hteli da kupe od Lukića lokal koji se nalazi u istom gradu. On ih je odbio, nakon čega su ga trojica nasilnika sačekala na ulici. Kada je naišao sa prijateljicom, Albanci su nasrnuli na njega i počeli da ga tuku. Udarac u glavu bio je koban jer je Lukić pao i udario glavom u ivičnjak. Nasilnici su potom pobegli, a Hitna pomoć je Lukića zatekla u besvesnom stanju.

Nesrećni čovek je pao u komu iz koje se nije probudio, uprkos naporima lekara, koji su ga do pre dva dana aparatima održavali u životu. Lekarski konzilijum je zaključio da su povrede teške, zbog čega je naposletku isključen s aparata.

Vest o Lukićevoj smrti duboko je potresla Linc, ali i Veliki Popovac kod Petrovca na Mlavi, odakle je poreklom njegova porodica. Iste večeri, brojni prijatelji i poznanici okupili su se ispred kafića „Eks Džu“ kako bi mu odali počast. Okupljene je dodatno šokirala činjenica da u tom trenutku u kafiću ispred kojeg je ubijen Lukić nije čak bila ni utišana muzika.

Lukić je po profesiji bio moler, ali je godinama radio u železari “Fest Alpina”. Bio je oženjen i imao je maloletnu ćerku (11). Njegovi rođaci i prijatelji tvrde da nikad nije bio nasilan, naprotiv, bio je smiren i društven. Bio je član Fudbalskog kluba Mlava iz Linca, koji je zbog njegove tragične smrti obustavio sve aktivnosti u narednih mesec dana.

Austrijska policija uhapsila je napadača na putu za Nemačku, Albanca starog 19 godina. Uhapšen je pored utoputa dok je pokušavao da pobegne.

(Alo!)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track