UHAPŠEN POP PEDOFIL: Maloletnom dečaku plaćao za seksualne usluge!

SEKS SKANDAL U MANASTIRU

UHAPŠEN POP PEDOFIL: Maloletnom dečaku plaćao za seksualne usluge!

Austrija -
Otac P.P. je u pritvoru od 27. maja i odmah je suspendovan sa dužnosti dok se ne slučaj ne razreši

VELS - Seksualna afera potresa monašku zajednicu u Štift Lambahu.

U poslednjem izdanju lokalnog crkvenog lista Štift-Lambah (Stift-Lambach) okruga Vels Land (Wels Land), objavljeno da je jedan sveštenika priveden zbog plaćanja seksualnih usluga maloletniku. Naime otac P. P. optužen je da je pijan platio za seks sa dvojici dečaka koji se bave prostitucijom.Kako je jedan od njih bio maloletan sveštenik je uhapšen. Ubrzo se u mestu pročulo za ovaj skandal zbog čega se odmah oglasili i monasi iz manastira.

"Kako se već danima šire glasine o ocu P.P. i postavlja pitanje šta je sa njim, moramo, na žalost, da potvrdimo da je tačno se P.P. do 27. maja nalazi u istražnom zatvoru u Lincu, stoji u saopštenju. P. P. je pod istragom, i tereti se da je pod dejstvom alkohola koristio plaćene seksualne usluge dvojice muškaraca. Jedan od njih dvojice nije bio još punoletan.

Otac P. P. veoma žali zbog ovog incidenta, a mi u svakom slučaju otvoreno sarađujemo sa nadležnima istražnim organima na ovom slučaju, i detaljno ćemo obavestiti javnost o svemu. Otac P.P suspendovan sa dužnosti do je do razrešenja slučaja, a manastirska zajednica veoma žali zbog svega i želi da se distancira od ovog slučaja" kaže se na kraju saopštenja koje je objavljeno na prvoj strani lista.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track