PORODICA TRAŽI SVEDOKE: Teško povređeni Srbin nestao u bečkoj bolnici!
Foto: Kurir Austrija

ZAHTEVAJU NOVU ISTRAGU

PORODICA TRAŽI SVEDOKE: Teško povređeni Srbin nestao u bečkoj bolnici!

Austrija -
Tri puta su policajci razgovarali sa AKH i triput dobijali negativan odgovor

BEČ - Prošlo je pola godine od smrti 47-godišnjeg Srbina Slobodana Bocojevića (47), koji je prošlog leta preminuo u najvećoj austrijskoj bolnici, Opštoj univerzitetskoj klinici AKH u Beču. Mnogo toga je nejasno u vezi ove smrti, zbog čega porodica traži ponovno pokretanje istrage.

Podsetimo, Slobodan je prošlog avgusta umro u AKH, a bolnica ga je sve do smrti vodila kao NN lice, iako je imao sva dokumenta kod sebe i iako su ga i porodica i policija bezuspešno tražili više od 10 dana!

Zastupnik porodice Zlatko Petronijević iz bečke advokatske kancelarije Reh Keršbaumer (Rech Kerschbaumer), izjavio je bečkom dnevnom listu Esterajh:

"Porodica želi da se razjasne okolnosti pod kojima je došlo do pada i na kraju do smrti Slobodana B. Tražimo svedoke, želimo da ponovo pokrenemo slučaj", kaže Petronijević.

Iako u obdukcionom nalazu piše da se ne može isključiti da Slobodana nije povredio neko drugi, istraga nije sprovedena.

Podsetimo 10. avgusta prošle godine, oko pola četiri ujutru, Slobodan B. je pronađen sa krvavom glavom u 9. bečkoj opštini, nedaleko od Železničke stanice Franje Josifa, na bečkom Trgu Juliusa Tandlera. Vozilo hitne pomoći ga je odvezlo u bolnicu, gde su ga stavili u veštačku komu i gde je posle nedelju dana umro.

Sve vreme vreme Slobodan je bio tretiran kao NN lice, iako je kod sebe imao karticu zdravstvenog osiguranja i vozačku dozvolu. AKH je u međuvremenu negativno odgovarala na sve upite policije, koja je tragala za Slobodanom.

"Dogodila se nesrećna greška", rekal je Sabine Volf (Sabine Wolf), direktorka AKH.

Zbog ovakvog nemara, Slobodanova porodica sve do njegove smrti nije znala gde se nalazi. Pošto je imao dijabetes i visok krvni pritisak i morao redovno da pije lekove njegov nestanak je odmah prijavljen. Porodica je odmah reagovala jer je kobne večeri iz kuće izašao rekavši da ide "po jedno pivo".

Policija je tragala za signalom mobinog telefona, angažovala čak i pse tragače, ali Slobodana nije našla. Naravno, zvala je i bolnice u Beču i drugim austrijskim mestima.

Tri puta su policajci razgovarali sa AKH i tri puta dobijali negativan odgovor! Tek nakon što je Slobodan umro, među njegovim stvarima u bolnici su pronašli njegove isprave i utvrdili o kome je reč. Ovakav slučaj javašluka ne bi smeo da se događa u najsavremenijoj bonici u ovom delu sveta, komentarišu austrijski mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track