SNEG IZAZVAO HAOS: Devojka poginula, autobus sa 30 dece sleteo s puta!
Foto: Vatrogasci

Jake snežne padavine u Austriji

SNEG IZAZVAO HAOS: Devojka poginula, autobus sa 30 dece sleteo s puta!

Austrija -
Vozač je uspeo je da se izvuče kroz prozor atuomobila koji je ubrzo potonuo na dno jezera dubokog pet metara

BEČ - Jake snežne padavine izazvale su haos na austrijskim putevima, a 20-godišnja devojka iz Feldkirha poginula je kada je izgubila kontrolu nad vozilom i udarila u kamion. Došlo je do nekoliko saobraćajnih nesreća u kojima nije bilo teže povređenih, a autoputevi su satima bili blokirani.

U pokrajini Tirol autobus sa tridesetoro dece zbog poledice je sleteo sa puta. Na sreću niko nije povređen jer je bankina pored puta sprečila da se autobus surva u provaliju.

U Koruškoj je jedan član udruženja umetničkog klizanja zamalo stradao kad je krenuo da očisti deo zaleđenog jezera koje koriste klizači. Zbog loše vidljivosti nije primetio da je prešao na deo gde je led previše tanak da bi mogao da izdrži njegovo vozilo. Auto je počelo da tone, a muškarac je, srećom, brzo reagovao. Uspeo je da se izvuče kroz prozor atuomobila koji je ubrzo potonuo na dno jezera dubokog pet metara.

Mnogobrojni kamioni i šleperi nisu mogli da se pomere ni metar na zaleđenim putevima i time prouzrokovali gužve od po nekoliko kilometara.

Automoto-savez preporučuje svim vozačima da sa sobom nose lance dok su na brdima upozoravali na pojačanu opasnost od lavina.

(S. Vulin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track