Zaječar u Beču predstavio svoj investicioni potencijal
Foto: Nebijša Mandić

Ekonomija

Zaječar u Beču predstavio svoj investicioni potencijal

Austrija -
Zaječar je na svom štandu predstavio turistički i poslovni potencijal grada i regiona istočne Srbije, kao i aktuelne projekte poput Kraljevica-adrenalin parka i banje Nikolićevo

BEČ - Grad Zaječar i predstavništvo Privredne komore Srbije u Beču predstavili su investicione potencijale ovog srpskog grada na međunarodnoj konferenciji “Grit Viena” (Greet Vienna).

Međunarodni skup je vodeća austrijska internacionalna platforma na temu nekretnina i investicija u centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Evropi uključujući Rusiju i Tursku. Ove godine zemlja u fokusu je bila Turska, čije je investicione potencijale predstavio doskorašnji ministar za urbano planiranje i zaštitu životne sredine Erdogan Bajraktar.

Skupu u Beču prisustvovali su ove godine i predstavnici Saudijske Arabije i Bahreina. Otvarajući konferenciju, doskorašni član Evropskog parlamenta Hanes Svoboda je istakao veliki značaj saradnje Austrije i zemalja jugoistočne Evrope, u koje je Austrija uložila velika finansijska sredstva, kao i dalje širenje te saradnje na zemlje Bliskog i Srednjeg istoka.

Srbiju je predstavljao Grad Zaječar, koji je na svom štandu predstavio turistički i poslovni potencijal grada i regiona istočne Srbije, kao i aktuelne projekte poput Kraljevica-adrenalin parka i banje Nikolićevo.

Na panelu “Srbija” predstavnik PKS Vera Vidović je istakla značaj PKS i njenog predstavništva u Austriji u podršci srpskim i austrijskim privrednicima u predstavljanju svojih poslovnih mogućnosti, uspostavljanju kontakata i daljem razvoju privredne saradnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track