POKUŠAJ UBISTVA BUDVANSKOG BIZNISMENA: Srbin sa pasošem JAR planirao atentat
Foto: Printskrin Yt

Akcija u Kotoru

POKUŠAJ UBISTVA BUDVANSKOG BIZNISMENA: Srbin sa pasošem JAR planirao atentat

Crna Hronika -
Jedan od osumnjičenih koji je planirao ubistvo budvanskog kontroverznog biznismena je Georgi Stajls srpski državljanin sa pasošem Južnoafričke Republike

KOTOR -­ Jedan od dvojice uhapšenih u Kotoru, osumnjičenih da su planirali likvidaciju budvanskog kontroverznog biznismena, je srpski državljanin sa pasošem Južnoafričke Republike na ime Gregori Stajls, saznaje Kurir.

Drugi uhapšeni je Podgoričanin Aleksandar Marković, a prema našim saznanjima, meta njih dvojice bio je Goran Đuričković, kum nekadašnjeg poslanika Saše Markovića, koji je u aprilu ubijen u sačekuši u Budvi.

Uhapšeni će danas biti privedeni višem državnom tužiocu koji će se izjasniti o njihovom zadržavanju, a prema pisanju podgoričkih medija, osumnjičeni su bili pod intenzivnom operativnom obradom nekoliko poslednjih dana.

Akcija, koja je izvedena tokom noći između ponedeljka i utorka, usledila je nakon što su iz crnogorske policije procenili da je izvesna opasnost od izvođenja plana likvidacije.

Prema dostupnim informacijama, efikasnom akcijom crnogorske policije, uz koordinaciju sa crnogorskimtužilaštvom, sprečen je nastavak obračuna članova dva narko klana sa područja Budve i Kotora. Kasno sinoć policija je pretresla stanove i lokacije za koje se osnovano sumnja da su ih koristili osumnjičeni i prilikom jednog pretresa su pronađena dva falsifikovana pasoša, za koje se sumnja da su osumnjičeni planirali da ih iskoriste nakon zločina.

Preliminarni rezultati istrage iniciraju da su osumnjičeni oformili grupu od više članova, zbog čega postoji sumnjada će uslediti nova hapšenja.

Prema saznanjima "Pobjede" radi o međunarodnom obračunu narko kartela koji je počeo još u Valensiji 2014. godine, kada je nestala velika količina kokaina. Tada su počele i međusobne optužbe i surova razračunavanja do tada udruženih kriminalnih gangova sa područja bivše Jugoslavije, ali i država članica Evropske unije.

(J. Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track