ŠILERA POSETILI SUPRUGA I KONZUL: Uhapsili me na osnovu neaktivne poternice Interpola
Foto: AP

NIje terorizam

ŠILERA POSETILI SUPRUGA I KONZUL: Uhapsili me na osnovu neaktivne poternice Interpola

Crna Hronika -
On je u vrlo lošem zdravstvenom stanju u zatvorskoj bolnici "Sale" u Rabatu. Tvrdi da je uhapšen na osnovu neaktivne poternice Interpola, za, kako je rekao, "sitniji prestup", izjavila je za Kurir ambasadorka Srbije u Maroku Slađana Prica

Ona kaže da će ovih dana u ime ambasade Srbije zatražiti od tamošnjih vlasti više informacija o lišavanju slobode Šilera.

- Predmet ćemo uputiti Kasacionom sudu u Rabatu i tražićemo od tužica i ostalih nadležnih da nam odgovore na osnovu čega je Šiler uhapšen. Moguće je da je zbog povećanih mera bezbednosti iz straha od terorizma on uhapšen zbog toga što se eventulano ranije nalazio na poternici Interpola, kako on kaže. Naime, tokom razgovora sa konzulom on je tvrdio da je uhapšen na osnovu neaktivne poternice Interpola koja je za njim bila raspisana dok je bio mlađi - priča ambasadorka.

Na pitanje da li im je Šiler objasnio zbog čega se inače našao na poternici, ona je ovako odgovorila.

- Sem da se radi o nekom sitnijem prestupu nije rekao ništa detaljnije. Ono što je sigurno, jeste da on nema veze sa terorizmom - tvrdi Prica.

I u MUP-u Srbije nezvanično nam je rečeno da Šiler nema problem sa terorizmom.

- Šiler je najverovatnije uhapšen na osnovu Interpolove poternice koja je za njim raspisana. Dakle, nije u pitanju nikakav terorista već čovek koji se sumnjiči za prevare. Inače, on je 2001. godine uzeo srpsko državljanstvo pošto se prethodno odrekao nemačkog, a zanimljivo je da je poternica upravo po zahtevu Nemačke. Sa kolegama iz Interpola upravo proveravamo da li je on sada uhapšen na osnovu nje ili je u pitanju neka nova - rečeno nam je u MUP-u Srbije.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track