SPASLE JE KOMŠIJE: Očuh me sekirom krvnički udarao po glavi!

Ispovest Marina M. (53) iz Smederevske Palanke

SPASLE JE KOMŠIJE: Očuh me sekirom krvnički udarao po glavi!

Crna Hronika -
Da moj vapaj za pomoć nisu čule komšije, bila bih mrtva, kaže Marina M. (53) iz Smederevske Palanke, koja tvrdi da ju je napao očuh Nikola Kapelan (83)

SMEDEREVSKA PALANKA - Krvnički me je udarao sekirom po glavi, i da me nisu spasle komšije, verovatno bi me ubio - u ispovesti za Kurir tvrdi Marina M. (53) iz Smederevske Palanke opisujući kako ju je nedavno brutalno prebio očuh Nikola Kapelan (83).Marina M. objašnjava da joj je majka umrla i da pravo na stan imaju i ona i njen očuh.- Prvi put me je napao 4. februara ove godine. S leđa mi je bacio omču oko vrata i pokušao da me prekolje kuhinjskim nožem. Srećom, moje pozive u pomoć čula je komšinica i pomogla mi da se odbranim od njega - kaže Marina.Ona navodi da je njen očuh tada uhapšen i da mu je određen pritvor od 30 dana, koje je proveo u neuropsihijatrijskoj bolnici.- Kad je izašao iz pritvora, uplašena za svoj život, podnela sam tužbu protiv njega i tražila privremenu meru njegovog iseljenja i zabranu prilaska, a pet dana ranije, tačnije 5. marta, isto to uradio je i javni tužilac osnovnog suda u Velikoj Plani. Međutim, Viši sud je zbog nekih propusta doneo odluku da se postupak ponovi priča uznemirena žena.

Povrede i podlivi...Marina M. teško povređena
Povrede i podlivi...Marina M. teško povređena

U ponovljenom postupku 16. juna u Osnovnom sudu, Centar za socijalni rad navodeći da nema potrebe za iseljenjem i da će biti dovoljno da se Kapelan usmeno upozori.- Osnovni sud 18. juna usvaja predlog Centra i ukida rešenje o privremenoj meri iseljenja, koje može biti na godinu dana, i zabrani prilaska. Kad je izašao iz pritvora, nisam smela da budem u stanu, skoro tri i po meseca sam živela kod rođaka, a na kraju sam morala da se vratim - kaže sagovornica Kurira. Marina naglašava da se u međuvremenu žalila na sudsko rešenje.- Moj advokat je podneo žalbu na rešenje suda, a samo tri dana kasnije ponovo sam se borila za svoj život - kaže ona.

Oproštajno pismoPLANIRAO DA UBIJE NJU PA SEBEMarina kaže da je njen očuh, pre nego što ju je napao, napisao oproštajno pismo i pripremio omču, i da je to policija uzela, kao i sekiru kojom ju je udario u glavu.- Skoro sam sigurna da je planirao da me ubije i da potom presudi sebi. Nikada se nismo svađali. Znam samo da je upoznao neku ženu i da možda pokušava da me se reši kako bi dobio stan - naslućuje Marina M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track