TURČIN UHVAĆEN U ŠVERCU: Pokušao da prokrijumčari preko 50 kilograma bižuterije, srebra i zlata
Foto: Carina

Robu krio u gepeku

TURČIN UHVAĆEN U ŠVERCU: Pokušao da prokrijumčari preko 50 kilograma bižuterije, srebra i zlata

Crna Hronika -

Nakit je pokuššao da prokrijumčari jedan držžavljanin Turske, koji je automobilom marke „Reno senik“, nemačkih registarskih oznaka putovao iz Turske u Nemačku, saopšteno je iz Uprave carina

BEOGRAD - Carinici su danas na graničnom prelazu Gradina sprečili pokuššaj krijumčarenja preko 20 kilograma zlatnog, srebrnog nakita i bižuterije u Srbiju. Pomenuti nakit pokuššao je da prokrijumčari jedan držžavljanin Turske, koji je automobilom marke „Reno senik“, nemačkih registarskih oznaka putovao iz Turske u Nemačku, saopšteno je iz Uprave carina.

Gotovo dvadeset i dva kilograma zlatnog, srebrnog nakita i bižuterije, spakovao je u torbe koje sakrio u gepek vozila, međutim carinicima to nije promaklo, jer su vrlo detaljno pregledali automobil i tako otkrili pregrššt prstenja, narukvica, ogrlica i minđuša.

Među pronađenim nakitom najviše je bilo bižžuterije i to 21 kilogram, zatim srebra 19,2 kilograma, 9 kilograma nakita sa poludragim kamenjem, 2 kilograma starog nakita nalik srebru, 1.005 grama zlata, 1,7 kilograma metalnih burmi, 0,690 kilograma poludragog kamenja, 129 ručnih satova i 130 kaiševa za satove, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track