Jeftino, a efektno

Kako izabrati prave zavese

Stil

Pustite mašti na volju i ovim detaljem prostoriji dajte potpuno drugačiji izgled

Ukrasite prozore.
Ako želite da promenite izgled neke sobe u stanu, a nemate dovoljno novca, vremena ili ideje kako to da uradite, jedan od najjednostavnijih načina je da promenite zavese na prozorima ili da ih premestite na neko drugo mesto u sobi. Ovaj novi detalj odmah će osvežiti prostoriju.

Boja

Prvo što morate učiniti jeste to da odredite šta u sobi tačno želite da naglasite i izaberete odgovarajuću boju. Nijansa zavese vrlo je važna i mora biti u skladu s bojom nameštaja u sobi za koju je namenjena, nezavisno od toga da li je reč o spavaćoj, dnevnoj ili dečjoj sobi. Danas je uobičajeno da se prirodne boje mešaju s detaljima poput pruga i različitih cvetnih i životinjskih motiva. Ako želite da naglasite prozore, izaberite jarke boje zavesa ili one s naglašenijim uzorkom.

Ako pak želite da pažnju usmerite na komad nameštaja, tepih ili neku sliku, zavese moraju biti jednostavne, u neutralnim, prirodnijim tonovima. Siva, bež i bela deluju umirujuće na oko, baš kao i toplije nijanse zelene i smeđe. Pre nego se odlučite za određenu boju, proverite kako ona izgleda na dnevnom svetlu, a kako kada je uključeno veštačko.

Dužina

Dužina zavese jednako je važna kao i boja. Malo duže zavese vizuelno će produžiti prozor i istaći visinu sobe, a one do poda prostoriju čine elegantnijom i klasičnijom. Zavese koje sežu do prozorske daske ili malo niže od nje prostoriju čine modernijom i neformalnijom.
Vežite ih trakom ili nekom ukrasnom kopčom i vizuelno ćete proširiti prozor.

Vrsta

Osim klasičnih zavesa, koje nikada neće izaći iz mode, u prodavnicama se mogu naći i popularni venecijaneri i trakaste zavese, namenjeni savremenije uređenim stanovima. Sve više ljudi ih bira jer su praktični i veoma laki za održavanje.

Ništa manje nisu popularne ni različite vrste rolo-zavesa, koje su otporne na sunčevu svetlost i isto tako zahvalne za održavanje. Ne zaboravite da zavese prate i odgovarajuće garniše, koje sobu mogu učiniti još zanimljivijom.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Sredozemlje postaje masovna grobnica, na granicama se vide užasne scene Martin Šulc, predsednik Evropskog parlamenta
Prati Kurir na Facebooku!