KASTRO NAJVEĆI PLEJBOJ SVIH VREMENA: Spavao sa 35.000 žena, sa po dve dnevno!
Foto: Profimedia

bio je hodajući afrodizijak

KASTRO NAJVEĆI PLEJBOJ SVIH VREMENA: Spavao sa 35.000 žena, sa po dve dnevno!

Planeta -

Fidel Kastro, koji je preminuo u petak uveče, u 91. godini života, imao je najduži mandat vladanja u svetskoj istoriji, sve do 19. aprila 2011. godine. Tada je vlast predao svom pet godina mlađem bratu Raulu. Fidel je ukupno vladao 52 godine i 62 dana, ali to nije jedina značajna brojka u jegovom životu

A prema navodima njegovih biografa i bliskih suradnika, Kastro je bio "hodajući afrodizijak za žene" koji je spavao sa čak oko 35.000 žena!?

Prvi brak sa Mirtom Diaz-Balart koja je poticala iz aristokratske porodice sklopio je 1948. godine. Kastrov sin Fidel Castro Diaz-Balart, kojeg su dobili u braku, rođen je 1949. godine. Razveli su se pet godina kasnije.

Teško mu je bilo odoleti Foto Tanjug/Ap
Teško mu je bilo odoleti Foto Tanjug/Ap

Dok je u šumama planirao akcije protiv Batistinog režima El kommadante je postao otac čak troje dece različitih majki koje su ostale u drugom stanju u razmaku od nekoliko meseci. To je bilo 1956. godine. Visok, preplanuo revolucionar, mamac za ženska srca, uvek je privlačio pažnju lepšeg pola.

Bilo u džunglama Kube ili na zasedanjima UN-a. Nebrojene lepotice defilovale su predsedničkom rezidencijom u Havani.

Kastro je svoje ljubavnice pronalazio na plažama Havane, a navodno je svaki dan spavao s dve žene. S jednom za ručak, a s drugom za večeru.

Uz dve službene supruge, Fidelove su ljubavnice i na ovom siromašnom otoku živele u velikom izobilju. Šest godina starija revolucionarka Celia Sančez s kojom je Fidel tokom revolucije u predahu borbi provodio dobar deo slobodnog vremena postala je prva sekretarica u Veću ministara.

Foto profimedia
Foto profimedia

Natalia Revuelta, s kojom je dobio ćerku Alinu, još jedna iz plejade Kastrovih ljubavnica, celi je život ugodno provela u vili pokraj Havane. Ova udata lepotica plave kose i zelenih očiju kako bi pomogla revoluciju svog ljubavnika doslovno je ispraznila svoj bankovni račun i prodala sav dragoceni nakit. Smatrana je jednom od najlepših Kubanki svih vremena. Njenu kuću je Fidel koristio za sastanke na kojima je planirao početak revolucije.

- Kad sam pre 15 godina počela da radim na knjizi, pitala sam ga koliko ima dece, ali njegov je odgovor bio prilično neodređen. Rekao je da ima gotovo celo pleme - kaže An Luise Bardač koja je objavila knjigu "Without Fidel", o života Fidela i njegova brata Raoula.

S drugom ženom Daliom Soto dobio je pet sinova, a sve ih nazvao imenima na slovo A (Antonio, Alehandro, Aleksis, Aleksander i Angel). Ima devetero službeno priznate dece. Ušao je u Ginesovu knjigu rekorda kao osoba koja je preživela najviše atentata čak 638. A trebalo bi ga upisati u Ginesovu knjigu rekorda i kao najčešće umrlu osobu. Kastro je na te glasine o njegovoj smrti jednom prilikom izjavio da su ga već toliko puta strani mediji proglasili mrtvim, da kad stvarno umre, niko neće verovati da se to zapravo dogodilo.

Životopis

Rođen je u bogatoj porodici 1926. godine, na vlast je došao nakon kubanske revolucije i svrgavanja s vlasti mrskog kubanskog diktatora Fulgencija Batiste. Gerilske napade Kastro je izvodio sa kubanskih planina Siera Maestra, a prilikom pobedonosnog ulaska u Havanu u januaru 1959. godine rekao je "da ga moć ne zanima i da je neće uzeti".Samo mesec i po dana kasnije postao je premijer najvećeg ostrva u Karibima na kojem trenutno živi 11 miliona ljudi. Pod njegovom upravom Kuba postaje jednostranačka socijalistička država koja je to i danas. Castrov otac bio je poreklom iz Galicije u Španiji, a majka je bila Kubanka. Fidel je imao dva brata i četiri sestre, kao i polubrata i polusestru iz ranijeg očevog braka.Bio je dosta nadaren učenik, ali se ipak više zanimao za sport nego za učenje. Odgajan je u privatnim školama kao i elitnom jezuitskoj gimnaziji u Havani. Za politiku se počeo interesirati 1945. godine kad je upisao fakultet u Havani gdje je 1950. godine i doktorirao pravo. Te iste godine otvorio je advokatsku kancelariju u Havani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track