Ministar: Neko će da izgubi posao zbog ringišpila!

Posle nesreće na ringišpilu u Sokobanji

Ministar: Neko će da izgubi posao zbog ringišpila!

Crna Hronika -
Nelogično je da deca na rekreativnoj nastavi idu na ringišpil, rekao Žarko Obradović posle obilaska povređenih mališana

NIŠ - Utvrditi krivicu!- Šta mene pitaš, pitaj nastavnike i onu učiteljicu šta su radili u Sokobanji! Rekli su da deca idu na rekreativnu nastavu, da u prirodi uče i šetaju, a ne da luduju na ringišpilu! Trebalo je da poslušam ženu, nisam smeo da poverim dete tako neodgovornim ljudima!Ovo je juče ljutito rekao otac jednog od devetoro učenika prvog razreda OŠ „Nada Popović“ iz Kruševca koji su povređeni kada se u nedelju u sokobanjskom izletištu Borići polomio ringišpil. Najteže povrede zadobila je sedmogodišnja A. N., koja je podvrgnuta hirurškoj intervenciji, sedmoro đaka zadržano je u niškoj bolnici, dok je jedan učenik posle ukazane lekarske pomoći pušten na kućno lečenje.- Stvarno nemam šta da vam kažem. Sreća pa mi sin nije poginuo, jer u suprotnom ne znam da li bih mogao da kontrolišem svoje postupke - rekao je ljutiti otac, koji je želeo da ostane anoniman.Mališane je u niškoj bolnici juče posetio i Žarko Obradović, ministar prosvete.- Nama je dečji život najbitniji i bezbednost dece je nešto o čemu mora apsolutno da se vodi računa! Mi smo uputili dva prosvetna inspektora, jednog u Kruševac, drugog u Sokobanju, sa zadatkom da provere da li je rekreativna nastava bila planirana i da li je obavljana po planu i programu. Nije logično da u okviru rekreativne nastave deca idu na ringišpil! Kad utvrdimo sve elemente, obavestićemo javnost, a protiv odgovornih će biti preduzete disciplinske mere, od suspenzija do gubitka posla - izjavio je ministar Obradović.Ministar je dodao i da se mališani brzo oporavljaju i da će možda već danas svi biti pušteni na kućno lečenje.

Devojčica je boljeNeurohirurg prof. dr Ivan Stefanović iz Kliničkog centra u Nišu izjavio je da najteže povređena A. N. posle operacije ima optimističniju prognozu.- Devojčica uspešno komunicira s lekarima i majkom, koja je sve vreme pored nje. Nadamo se najboljem, mada je nezahvalno davati prognoze o medicinskom oporavku za prva 24 do 72 sata - rekao je Stefanović.

Ringišpil ilegalno radio od suboteDimitrije Lukić, predsednik opštine Sokobanja, rekao je da je ringišpil na izletištu Borići nezakonito postavljen i da lokalna samouprava ne izdaje dozvole za rad takvih objekata.- Vlasnici zabavnog parka su od maja do oktobra 2012. godine imali dozvolu od JP „Srbijašume“ da na tom mestu obavljaju svoju delatnost. Kad im je dozvola istekla, novu nisu dobili. Izgleda da su vlasnici luna-parka u subotu postavili ringišpil jer je bilo lepo vreme, a u banji ima dosta dece. Iskoristili su to kako bi uzeli pare, ne razmišljajući o bezbednosti dece - dodao je Lukić.

Direktorka: Deca ostaju u SokobanjiJelena Ivanović, direktora OŠ „Nada Popović“, kaže da će učenici prvih razreda ostati na rekreativnoj nastavi u Sokobanji do 4. aprila, kao što je i bilo planirano.- Najteže povređena devojčica se uspešno oporavlja, a trebalo je da ostala deca juče budu puštena na kućno lečenje. Roditelji ostalih mališana odlučili su da prvaci ostanu do kraja na rekreativnoj nastavi - rekla je Ivanovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track