JEZIVO: Deca su vrištala dok se na njih rušila konstrukcija vrteške!

Devetoro mališana završilo u bolnici

JEZIVO: Deca su vrištala dok se na njih rušila konstrukcija vrteške!

Crna Hronika -
Sedmogodišnja A. N. iz Kruševca, kojoj je deo konstrukcije pao na glavu, hitno operisana

SOKOBANJA - Horor!Devetoro učenika prvog razreda OŠ „Nada Popović“ iz Kruševca povređeno je juče na izletištu Borići u Sokobanji, kad je na njih pala metalna konstrukcija ringišpila koji se polomio! Prva pomoć mališanima je ukazana u Domu zdravlja Sokobanja, posle čega je sedmoro dece prevezeno na interno odeljenje Dečje klinike u Nišu. Najteže povrede zadobila je sedmogodišnja devojčica A. N., kojoj je konstrukcija pala na glavu i koja je juče hitno operisana!Deca iz Kruševca bila su smeštena u hotelu „Zdravljak“ u Sokobanji, a Dragoljub Milosavljević, koordinator rekreativne nastave, rekao je juče da su učitelji poveli mališane u obilazak grada.Saznali iz medija- U parku Borići sam ih opominjao da se ne penju na kućice, a onda se, iznenada, s moje leve strane začuo prasak. Deca su počela da vrište dok se na njih rušila konstrukcija vrteške! Bilo je jezivo, strašno... Odmah sam dotrčao s učiteljicom i doktorom i počeli smo da ih izvlačimo ispod gvozdenih cevi i lanaca. Ja sam najteže povređenu devojčicu odneo do saniteta, koji je brzo stigao. Bila je uplašena, zbunjena, samo je tiho jecala - rekao je Milosavljević i dodao da su se pre nesreće deca iz nekih drugih škola vozila na ringišpilu i da nikakvih problema nije bilo.Igor Filipović, otac jednog od lakše povređenih dečaka, rekao je da mu niko iz škole nije javio šta se dogodilo i da je za nesreću saznao preko medija!- Juče ujutro sam se čuo sa sinom i on mi je rekao da su krenuli na ringišpil - rekao je Igor za medije.Ubrzo su u Klinički centar u Nišu stigli roditelji povređenih mališana, a među njima je bila i majka najteže povređene devojčice. Ona je na trenutak izašla sa odeljenja neurohirurgije, gde su joj operisali ćerku, a zatim ispred ulaza nervozno zapalila cigaretu. Na pokušaj novinara da od nje dobiju bilo kakav komentar odmahivala je glavom, skrivajući rukama uplakano lice.Teška operacijaNačelnik neurohirurgije dr Ivan Stefanović rekao je da je devojčica bila podvrgnuta veoma teškoj operaciji i da je van životne opasnost.- Učenica je primljena s pomućenom svešću, ali komunikativna. Ima otvoreni prelom lobanje, a mi smo joj iz moždane mase uklonili delove kostiju i sprečili mogućnost daljeg krvarenja - izjavio je dr Stefanović.Sedmoro lakše povređenih učenika zadržano je radi dodatnih pregleda, a jedan učenik je posle ukazane pomoći pušten na kućno lečenje.

Dragoljub Milosavljević izvukao devojčicu ispod cevi i lanaca
Dragoljub Milosavljević izvukao devojčicu ispod cevi i lanaca

Gradonačelnik traži krivceGradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić rekao je juče da će tražiti odgovornost od nastavnika do rukovodilaca školske uprave i rekao da roditelji i školski zvaničnici neće davati nikakve izjave do daljeg.

Dvoje privedeno Bogdan Milivojević, načelnik policije u Sokobanji, izjavio je za Kurir da su posle ovog incidenta privedene dve osobe.- Valentina Asanović (30) iz Sokobanje, vlasnica zabavnog parka „Boban Panić“, i njen radnik Saša Ajdarević (28) iz sela Niševac kod Svrljiga privedeni su zbog sumnje da su izazvali opštu opasnost. Pozvan je i inspektor rada jer se saznalo da zabavni park nema dozvolu za rad - rekao je Milivojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track