Očaj u domu dečaka koji se utopio na Adi

Nemanja obožavao Adu

Očaj u domu dečaka koji se utopio na Adi

Crna Hronika -
Ni mi ne znamo kako je nastradao! U subotu je pet-šest puta skočio s pedaline, ali poslednji put nije izronio, kaže rođaka Nemanje Džombića (13)

BEOGRAD - Tuga!Jednospratnu kuću porodice Džombić iz Kovilova juče nije bilo teško naći. Širom naselja nadomak Beograda čulo se naricanje i plač roditelja i rođaka Nemanje Džombića (13), učenika sedmog razreda koji se u subotu utopio na Adi Ciganliji.Nesreća blizu obale - Ostadosmo bez našeg Nemanje... On je obožavao Adu, uvek se radovao odlasku na jezero, a na kraju ga je jezero progutalo! Šta se tačno dogodilo, ni mi ne znamo. Deca kažu da je skočio pet-šest puta s pedaline, ali poslednji put nije izronio. Počeli su da zovu spasioce, a kad su spasioci došli, prvo su se prepirali s decom, a tek onda počeli da traže Nemanju! Na kraju ga nisu našli oni, već plivač koji je pod nogom osetio telo. On je zaronio i izvadio našeg Nemanju, ali bilo je kasno - kaže rođaka nastradalog dečaka.Rodbina tvrdi i da se nesreća dogodila blizu obale, gde voda nije duboka osam metara, već je mnogo pliće.- S Nemanjom u društvu bili su i neplivači, koji nisu hteli da idu u dubinu. Kakvih osam metara, pa tu je jezero duboka oko dva metra! I ko im je iznajmio pedalinu, kako deca od 13 godina smeju da voze pedalinu bez nadzora? Zašto ih tada nisu oterali na obalu - pitanje je na koje rođaci traže odgovor.Nesreća se desila u subotu oko podne, kad je Nemanja, koji je na Adi bio s rođacima i prijateljima, skočio s pedaline u jezero i nije izronio.Đilas: Tragedija!Gradonačelnik Dragan Đilas istakao je juče da je utapanje Nemanje Džombića velika tragedija i založio se za primenu drastičnih mera kako se takvi slučajevi više ne bi ponavljali.- Primenili smo sve što je neophodno po zakonu i pravilima koja važe u normalnim, evropskim državama, ali je očigledno da moramo da izađemo korak, dva ili pet iz tog okvira - rekao je Đilas.

Nemanja Džombić
Nemanja Džombić

Rođaci u šoku nakon što su saznali da se Nemanja udavio
Rođaci u šoku nakon što su saznali da se Nemanja udavio

Od danas nove mere zaštite- umesto 50, na jezeru će biti 65 spasilaca- ekipe će imati 12, umesto dosadašnja četiri skutera za vodu- radno vreme spasilačkih ekipa biće produženo- tokom noći će jezero, ili jedan deo, biti osvetljeno reflektorima zbog mladih koji dolaze na kupanje- biće postavljene bove na kojima će biti spasioci- iznajmljivanje pedaline i skutera biće dozvoljeno samo uz ličnu kartu, đačku knjižicu ili pasoš- pripadnici MUP i komunalne policije zabranjivaće prilaz vodi pijanim osobama

Milan Ilić
Milan Ilić

Milan Ilić: Biće kazni zbog pedaline!Milan Ilić, izvrši direktor JP „Ada Ciganlija“, izjavio je za Kurir da je rodbina nastradalog Nemanje Džombića u pravu kad je reč o iznajmljivanju pedaline.- Još utvrđujemo kako su ta deca mogla da iznajme pedalinu i ukoliko se utvrdi da je tu bilo nepravilnosti, a najverovatnije hoće, odgovorni će biti kažnjeni. Shvatam roditelje i žao mi je zbog tragedije, ali ja radim direktno sa spasiocima i znam da svi oni svoj posao obavljaju profesionalno. Da bi se izbegle sve eventualne neprijatne situacije, na Adi će biti postavljene i kamere, kako bi se pomoću snimka utvrdilo kako su spasioci postupili - kaže Ilić.On dodaje da je decu na pedalini upozorio spasilac na skuteru.- O tome postoji zapis radio-veze i to nije sporno, ali deca, nažalost, nisu poslušala upozorenje! Ovo je velika tragedija, a da bi se ovakve nesreće izbegle, pooštriće se kontrola na Adi - rekao je Ilić za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track