OLAND: Svašta mi možete zameriti, ali ne i frizera
Foto: Reuters

Brani svog berberina

OLAND: Svašta mi možete zameriti, ali ne i frizera

Planeta -

Oland je istakao da je smanjio budžet Jelisejske palate otkako je stupio na čelo zemlje, javljaju francuski mediji.

"Smanjio sam budžet Jelisejske palate, koji je bio 109 miliona evra 2012. godine, na 100 miliona evra, za 10 odsto sam smanjio nabavke u palati... Moja plata je smanjena za 30 odsto, i sad me prozivaju", požalio se Oland francuskim televizijama TF1 i Frans 2.

Otkriće da lider Socijalista, izabran za šefa države u mandatu koji uključuje oporezivanje bogataša, troši oko 10.000 evra mesečno za plaćanje ličnog berberina, u javnosti je nazvano "Koafergejt" (slučaj Berberin), navodi AP, primećujući da nije poznato da 61-godišnji Oland ima neobično komplikovanu frizuru.

"Mogu mi svašta zamerati, ali ne i ovo", naglasio je francuski predsednik.

Francuski satirični časopis "Kanar anšene" objavio je juče da je Olivije B, lični frizer šefa države, u maju 2012. godine angažovan za mesečnu platu od 9.895 evra bruto.

Posao ovog frizera uključuje svakodnevnu brigu o kosi predsednika, uključujući doterivanja pred nastupe i na putovanjima, pišu francuski mediji.

Ove činjenice je francuskoj štampi potvrdio portparol francuske vlade, Stefan Le Fol, koji je pokušavao da odbrani svog šefa i visoka primanja berberina.

Inače, mnogi su na Tviteru ismejali Olanda jer voli da ulepšava frizuru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track