OREŠKOVIĆ PRED SABOROM: Pravi razlog za rušenje vlade je slučaj INA-MOL
Foto: Printscreen YouTube

Rasprava o opozivu

OREŠKOVIĆ PRED SABOROM: Pravi razlog za rušenje vlade je slučaj INA-MOL

Hrvatska -

Umesto da raspravljamo o dobrim ekonomskim rezultatima, pričamo o mom razrešenju. Sve optužbe protiv mene su lažne, rekao je premier Hrvatske tokom rasprave o zahtevu o njegovom opozivu, koji je podnela najveća partija, HDZ.

"Nikada se nije dogodilo da se protiv predsednika Vlade pokrene opoziv stranka koja ga je i predložila. Optužba da želim uvesti kancelarsku diktaturu je toliko apsurdna. Nisam podlegao pritisku da postavim za čelno mesto SOA-e nekog ko nije ispunjavao uslove za taj posao", rekao je premijer Tihomir Orešković u Saboru.

"Što se tiče Karamarka, sada se utvrdilo da je Komisija utvrdila sukob interesa. Vrlo aktivno sam pokušao da komuniciram s (predsednikom HDZ i prvim potpredsednikom Vlade Hrvatske Tomislavom) Karamarkom, ali on je dva meseca moje pozive ignorisao. Njega nisu zanimali ekonomski problemi ni reforme", kaže premijer Hrvatske.

Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

"Posebno mi je neshvatljiva teza da se nisam bavio ekonomijom. Podsećam na svoj sastanak s investitorima, koji su mi rekli da je ovo prvi put da mogu pričati s premijerom. Prezentovali smo nacionalni program reformi s oko 60 tačaka koji je pohvalila i Evropska komisije. Tu su i brojne investicije."

"Pokazao sam da su svi navedeni razlozi neosnovani. Pravi razlog mog rušenja je nastavak arbitraže Ina-MOL, a to nekome nije odgovoaralo. Pokušao sam to da sprečim i to je moja jedina krivica. Ponosan sam na sve što sam uradio kao predsednik Vlade. Zahvaljujem se Domoljubnoj koaliciji i Mostu na podršci. Poštovani poslanici, na vama je da odlučite da li ova Vlada zaslužuje rušenje. Nek dragi Bog čuva Hrvatsku!', poručio je za kraj Orešković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track