10 GODINA PROPAGIRALA ŠARIJU: Hilarina desna ruka Huma bila urednik u radikalnom islamskom listu
Foto: Reuters

Klintonovi i islam

10 GODINA PROPAGIRALA ŠARIJU: Hilarina desna ruka Huma bila urednik u radikalnom islamskom listu

Planeta -

Huma Abedin, glavna pomoćnica Hilari Klinton u predsedničkoj kampanji, godinama je bila urednik radikalnog islamskog lista koji se protivi pravima žena i optužuje SAD za terorističke napade u Njujorku i Vašingtonu 11. septembra 2001!

Ista ta žena mogla bi da postane šef osoblja Bele kuće, zgražava se Njujork post dodajući da je Žurnal za pitanja islamske manjine (Journal of Islam Minority Affairs), za koji je Huma pisala i čiji je glavni i odgovorni urednik i dalje njena majka, Saleha Abedin, "saudijski organ propagande".

Jedan od najboljih poteza u Hilarinoj političkoj karijeri bio je kada je 1995. u Pekingu, na konferenciji UN o pravima žena, izjavila: "Prava žena su ljudska prava", navodi dalje Njujork post. Za to vreme, njena bliska saradnica Huma Abedin je u tekstovima objavljivanjim u Žurnalu studiozno uništavala Hilarinu feminističku platformu deo po deo.

Hilari Klinton i Huma Abedin (Foto: AP)
Hilari Klinton i Huma Abedin (Foto: AP)

U to vreme Hilari je bila prva dama SAD, a Huma je radila u Beloj kući kao pripravnica i istovremeno bila pomoćnik urednika radikalnog islamskog lista. Žurnal za pitanja islamske manjine je tada propagirao da porodice samohranih i zaposlenih majki ne mogu da budu priznate kao porodice.

"Porodica je ustanovljena kroz bračni ugovor između muškarca i žene i to je jedina definicija porodice koju muslimani mogu da prihvate", pisao je taj list. "Dozvoliti majkama da se zapošljavaju je jasan pokazatelj nedostatka poštovanja prema ženstvenosti i majčinstvu", dodaje se.

Huma je, posle Bele kuće, pratila Hilari u Senat, pa u Stejt department (Foto: Reuters)
Huma je, posle Bele kuće, pratila Hilari u Senat, pa u Stejt department (Foto: Reuters)

Još jedan u nizu bisera je da "slobodnije" haljine "direktno rezultiraju neželjenim seksualnim promiskuitetom i neodgovornošću i indirektno pozivaju na nasilje prema ženama". Drugim rečima, savremena slobodna žena prosto zove da je siluju.

Od svih saradnika u predsedničkoj kampanji, Huma je najduže s Klintonovom - kažu da joj je i najodanija. Pratila ju je iz Bele kuće u Senat, pa u Stejt department, a sad joj pomaže da uđe u Belu kuću kao njen šef. I ta najbliža savetnica Klintonove je ista koja je 1999. objavila knjigu, koju je uredila njena majka, u kojoj opravdava i zagovara varvarsku praksu sakaćenja genitalija devojčicama i tvrdi da su "zakoni koje su muškarci doneli zapravo oslobodili žene", navodi Njujork post.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track