(UZNEMIRAVAJUĆI VIDEO) OD KOŠKANJA DO UBISTVA: Beli policajac upucao buntovnog crnca vozača u glavu
Foto: Printscreen Yt

Amerika zgrožena

(UZNEMIRAVAJUĆI VIDEO) OD KOŠKANJA DO UBISTVA: Beli policajac upucao buntovnog crnca vozača u glavu

Planeta -
Policajac je tvrdio da je morao da ovako reaguje jer se plašio za život pošto ga je vozač upalio auto i počeo da ga vuče

KOLAMBUS - Sud u američkoj saveznoj državi Ohaju osumnjičio je za ubistvo belog policajca koji je zgrozio javnost zato što je ubio Afroamerikanca bez razloga.

Policajac Rej Tensing je tokom redovne kontrole zaustavio Semjuela Dubouza (43) u okrugu Hamilton. Razgovor se pretvorio u manju prepirku jer Dubouz nije imao vozačku dozvolu kod sebe. Policajac ga pita i gde mu je prednja registarska tablica, za koju Dubouz kaže da je napred u pregradi, a zatim ga pita za flašu alkoholnog pića, koju mu ovaj doda da vidi da nije otvorena.

Zatim policajac ponovo traži vozačku dozvolu, a Dubouz kaže da ne može da je nađe, ali da može da proveri pomoću imena i prezimena da je ima, pa sad on pita policajca zašto ga je zaustavio. Tensing nastavlja da ga ispituje o vozačkoj dozvoli, pa mu kaže da odveže pojas i otvara vrata vozača.

Dubouz odmah zatvori vrata i pali motor, a policajac se pomera ulevo i levu ruku gura u vozilo. Kamera se trese i čuju se pucnji - policajac je desnom rukom izvukao pištolj i pucao crncu u glavu.

Pucao mu je pravo u glavu (Foto: Printscreen YouTube)
Pucao mu je pravo u glavu (Foto: Printscreen YouTube)

Tensing je policajcu partneru ispričao da ga je vozač odvlačio autom u pokretu i da ga je skoro pregazio, pa je morao da oštro reaguje.

Međutim, snimak je nešto drugačiji...

http://www.youtube.com/watch?v=Z0cdejrSjyc

(Business Insider)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track