TRAMP ISKRITIKOVAO KANA: Sedmoro mrtvih, a on kaže da nema uzbune? Prekinite s političkom korektnošću
Foto: Reuters

ISKRENO

TRAMP ISKRITIKOVAO KANA: Sedmoro mrtvih, a on kaže da nema uzbune? Prekinite s političkom korektnošću

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je na Tviter nalogu gradonačelnika Londona Sadika Kana zbog izjave nakon terorističkog napada u Londonu.

"Najmanje sedam poginulih i 48 povređenih u terorističkom napadu i gradonačelnik Londona kaže da nema razloga za uzbunu", napisao je američki predsednik, preneo je Rojters.

Gradonačelnik Londona Sadik Kan izjavio je ranije da ne bi trebalo odlagati prevremene parlamentarne izbore u Velikoj Britaniji nakon napada u Londonu u kojem je ubijeno sedam ljudi, prenosi Rojters. On je naveo da će nakon ovog incidenta biti pojačano prisustvo policije na ulicama britanske prestonice, ali da nema razloga za paniku. Kan je pozvao ljude na mir i oprez, navevši da se zvanični nivo pretnje i dalje označava "teškim", što znači da je veoma moguć novi napad. "Jedna od stvari koje možemo da uradimo kako bi pokazali da nismo podlegli strahu jeste da u četvrtak izađemo na glasanje i potvrdimo da razumemo važnost demokratije, naših građanskih sloboda i naših ljudskih prava", rekao je Kan. On je kazao da nije pobornik odlaganja izbora.

"Ja strastveno verujem u demokratiju i u to da treba da glasamo", naveo je londonski gradonačelnik, napominjući da teroristi zapravo mrze glasanje i demokratiju. On je ranije jutros izjavio da je napad u centru britanske prestonice bio "nameran i kukavički", kao i da će danas imati sastanak posvećen bezbednosti sa premijerkom Terezom Mej, prenosi Rojters. "Još ne znamo sve detalje, ali ovo je bio nameran i kukavički napad na nevine stanovnike Londona i posetioce. Najsnažnije ga osuđujem. Ne postoji bilo kakvo opravdanje za ovakva varvarske akcije", rekao je Kan.

„Treba da prestanemo da budemo politički korektni i počnemo da se bavimo bezbednošću našeg naroda. Ako ne budemo postali pametniji, samo će biti gore“, dodao je Tramp na svom Tviter nalogu.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

TRAMP ISKRITIKOVAO KANA: Sedmoro mrtvih, a on kaže da nema uzbune? Prekinite s političkom korektnošću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track