SENAT SASLUŠAVA TRAMPOVOG ZETA: Kušnera propituju o saradnji sa Rusijom!
Foto: Printscreen Facebook

ZATVORENA SEDNICA

SENAT SASLUŠAVA TRAMPOVOG ZETA: Kušnera propituju o saradnji sa Rusijom!

Planeta -

Viši savetnik u Beloj kući i zet američkog predsednika svedočiće danas pred Komitetom Senata za obaveštajna pitanja u vezi s parlamentarnom istragom navodne umešanosti Rusije u predsedničke izbore prošle godine.

Kušner će danas na zatvorenoj sednici odgovarati na pitanja članova odbora gornjeg doma Kongresa, a sutra će privatno razgovarati s članovima Komiteta Predstavničkog doma za obaveštajna pitanja.

Oba odbora istražuju da li je Rusija uticala na izbore i moguću povezanost s članovima izbornog tima Donalda Trampa.

Kušner, Trampov savetnik i jedan od glavnih ljudi njegove predsedničke kampanje, navodno je u decembru preko ruskog ambasadora pokušao da uspostavi tajni "kanal" za komunikaciju s Moskvom.

Senatore će interesovati i sastanak sa ruskom advokaticom Natalijom Veselnickajom, koja je navodno imala kompromitujuće informacije o tadašnjoj protivkandidatkinji njegovog oca Hilari Klinton.

Kušnerov advokat je izjavio da je Kušner "spreman da dobrovoljno sarađuje i pruži informacije koje ima o tim istragama".

Najstariji sin predsednika SAD Donald Tramp Junior i šef Trampove predsedničke kampanje Pol Manafort trebalo bi u sredu da svedoče pred senatskim Komitetom za pravosuđe.

Kurir.rs/Beta

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track