SKANDAL - BIVŠI NBA ŠAMPION OSUĐEN NA 40 MESECI ZATVORA! Čuveni košarkaš učestvovao u višemilionskoj PREVARI!
Foto: JONATHAN DANIEL / Getty images / Profimedia

nba

SKANDAL - BIVŠI NBA ŠAMPION OSUĐEN NA 40 MESECI ZATVORA! Čuveni košarkaš učestvovao u višemilionskoj PREVARI!

Košarka -

Nekadašnji NBA šampion, Glen Dejvis, osuđen je na 40 meseci zatvora, pošto je učestovao u prevari zdravstvenog osiguranja.

Dejvis je bio među akterima prevare u kojoj je učestvovalo dvadesetak košarkaša. Oni su raznim malverzacijama uspeli da prevare zdravstveno i tako ukradu oko pet miliona dolara.

Popularni "Big Bejbi" uz 40 meseci zatvora dobio je i tri godine uslovno, kao i novčanu kaznu u iznosu od 80.000 dolara.

Dejvis i ekipa su nabavljali lažne medicinske nalaze na osnovu kojih su od osiguranja dobijali novac. Tužilaštvo je dokazalo da su doktori koji su radili sa igračima davali lažne fakture koje su dostavljane osiguranju za naknadu troškova.

Podsetimo, zbog ove prevare Terens Vilijams je prošle godine osuđen na deset godina zatvora. On je navodno organizovao šemu koja je koristila zdravstveno osiguranje igrača i programe socijalne pomoći NBA i tako ukrao ogroman novac, a Dejvis i ekipa su bili saučesnici.

Prema optužnici, ova prevara se odvijala od 2017. do 2020. godine.

Podsetimo, Glen Dejvis je 2008. godine sa Boston Seltiksima bio šampion NBA lige.

Kurir sport/J.M.

01:14

NESTVARAN PODATAK! Scene iz Arene PREPLAVILE INTERNET - Partizanu i Grobarima pošlo za rukom ONO što nije ni NBA klubovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track