SKUPLJAČ ŽENSKIH KOSTIJU ŠETA SLOBODAN: Ubio je 11 devojaka a još ne znaju ni ko je on
Foto: Profimedia

horor

SKUPLJAČ ŽENSKIH KOSTIJU ŠETA SLOBODAN: Ubio je 11 devojaka a još ne znaju ni ko je on

Planeta -

Nakon slučajnog otkrića kostiju u pustinji, policija je ubrzo pronašla još ostataka mladih devojaka, a kraj jedne nađen je i fetus.Tokom šetnje sa psom, jedna žena je 2. februara 2009. slučajno naišla na kost koja joj je izgledala neobično - baš poput ljudske. Kost je pronašla u Vest Meseu, kod Albukerkija.

Odmah je obavestila policiju o onom što je otkrila u polupustinji Nju Meksika, a jedna je kost dovela do stravičnih otkrića. Policija se odmah bacila na slučaj, a ubrzo su na okolnim područjima pronašli posmrtne ostatke - čak 11 žena i jednog fetusa. Sve su ubijene žene bile relativno mlade, uglavnom hispano porekla.

Većina ih je, kasnije je otkriveno, imala veze sa drogom i prostitucijom. Žrtve od 15 do 34 godine vodile su se kao nestale godinama ranije, a njihovi nestanci su uglavnom prijavljivani u periodu između 2003. i 2005. godine.

Jedina ubijena žena koja nije bila hispano porekla bila je Afroamerikanka Silanja, a jedna od njih - Mišel, bila je u četvrtom mesecu trudnoće. Policija je 9. decembra 2010. u javnost pustila fotografije sedam neidentifikovanih žena, za koje se verovalo da su takođe povezane sa ubistvima. Mnoge od njih fizički su ličile na potvrđene žrtve, a već sledećeg dana objavljena je još jedna fotografija za koju su članovi porodice dojavili da je zaista mrtva, ali nije nestala već je umrla prirodnom smrću nekoliko godina ranije. Tri dana kasnije utvrđeno je da su dve od sedam žena sa fotografije žive, a policija nije želela da objavi poreklo tih fotografija.

U toku istrage, policija je zaključila da je sva tijela zakopao isti ubica, serijski ubica kog su nazvali "Sakupljačem kostiju iz Vest Mesea". Ubistva su takođe povezali sa lokalnim godišnjim sajmom koji privlači brojne posetioce, pa tako i prostitutke. Prvo se posumnjalo na dvojicu muškaraca - Freda Rejnoldsa i Lorenca Montoju. Rejnolds, koji je radio kao barmen, poznavao je jednu od žrtava, a navodno su kod njega pronađene fotografije ubijenih prostitutki.

On je preminuo prirodnom smrću 2009. a Motoja je živeo 3 kilometra od područja na kom su pronađeni ostaci, a navodno su još 2006. identifikovani tragovi guma koji su vodili od njegove kamp kućice do mesta na kojima su kosti žena pronađene. U decembru 2006. Motoja je zadavio jednu prostitutku u svojoj kamp kućici nakon čega mu je presudio njen dečko.

U avgustu 2009. policija je pretražila nekoliko imanja u gradiću Džoplinu u državi Misuri. Sumnjali su da je lokalni fotograf i biznismen, Ron Ervin bio povezan sa ubistvima u Vest Mesi. Kod njega su zaplenili na desetine hiljada fotografija. Navodno je priznao da je nekoliko puta bio na državnom sajmu, a nisu ga konkretno mogli povezati sa ubistvima. Ipak, u decembru 2010. osuđivani serijski ubica iz Kolorada , Skot Li Kimbal takođe je bio predmet istrage. Kimbal je poricao bilo kakvu vezu sa ubistvima.

Ni nakon brojnih godina istrage, policija nikad nije nekoga službeno optužila za stravičnih 11 ubistava i pretpostavlja se da je ubica još živ i na slobodi, a možda i danas zakopava negde tela na novoj lokaciji. Policija nudi 100.000 dolara svakom ko ima korisnu informaciju o ubici koja bi mogla dovesti do hapšenja i presude ubici ili ubicama.

(Kurir.rs/Express.hr/Martina Japec Martinko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track