(VIDEO) NAJZAD PROGOVORIO RUS KOJI JE BIO OSUMNJIČEN ZA OTMICU: Zbog male Medlin sam izgubio sve, pretili su mi i zapalili kola
Foto: Printscreen/ Youtube

KOLATERALNA ŠTETA

(VIDEO) NAJZAD PROGOVORIO RUS KOJI JE BIO OSUMNJIČEN ZA OTMICU: Zbog male Medlin sam izgubio sve, pretili su mi i zapalili kola

Planeta -

Sergej Malinka bio je osumnjičen za otmicu male Britanke Medlin Meken, koja je nestala iz portugalskog odmarališta 2007. godine. Kao što znamo, taj slučaj ni do dana današnjeg nije rešen i još uvek pobuđuje veliku pažnju javnosti.

Medlin je u Portugalu bila sa svojim roditejima, koji su te kobne večeri otišli sa prijateljima u restoran, dok je ona sa ostala u apartmanu. Iako nikad nisu našli bilo kakve dokaze protiv Sergeja, trpeo je strašno zlostavljanje i morao je da se odseli.

Sada je Sergej Malinka (32) prekinuo svoje ćutanje. Te godine, Sergej se sa roditeljima doselio u Portugal i radio je u lokalu u kome su bili roditelji male Medlin na dan njenog nestanka.

Inspektorima je Sergej bio sumnjiv jer je sat vremena te noći razgovarao sa portugalskim biznismenom. Više puta su ga ispitivali i pretražili mu računar.

"Zbog pogrešnih i lažnih optužbi povezali su me sa nestankom devojčice. Izgubio sam sve, posao, prijatelje, nadu. Bio sam mladić u stranoj zemlji. Bio sam očajan kada su mi zapalili automobil i pored njega napisali "govori". Bojao sam se za život i morao sam da se odselim" rekao je Malinka.

Ponovo se suočio sa ispitivanjem 2014. godine, a tom prilikom mu je par pitanja postavila i britanska policija. On je sada spreman da otkrije sve u novoj knjizi koju piše, a gde će se posebno osvrnuti na to što je istraga pogrešno vođena.

Istakao je da ga je policija primorala da daje lažne izjave zbog čega je gubio poslove i prijatelje.

"Bio sam doveden do granice, umešan u mrežu laži, izdaje i patnje. Prevare drugih su me dovele na ivicu očaja, ponekad do tačke bez povratka, ali vreme leči i najdublje rane. Sada ponovo pokušavam da izgradim život i da ovaj događaj ostavim iza sebe. Sada, deset godina kasnije i sam ću da postanem otac. Moja porodica je moj život. Neću da dozvolim da laži truju našu budućnost", rekao je on.

Njegova knjiga se zove "Kolateralna šteta" i naći će se u prodaji 2018. godine.

Ova vest je kod mnogih ljudi izazvala ogorčenje i duboko je uznemirila porodicu Medlin Meken.

Izvor blizak porodici rekao je za britanski San: "Sergej je bio osumnjičeni u istrazi. Policija ga je ispitala i zaplenili su mu računare. Kada su utvrdili da nije imao ništa sa ovim, pušten je na slobodu. Ne znam zašto sada objavljuje knjigu i pokušava još više da muči Kejt i Gerija, posebno uoči Božića. To će još više da uznemiri Medlinine roditelje".

Portpartol porodice je uputio upozorenje.

"Pazite! Ako u knjiga bude bila puna kleveta prema Geriju i Kejt, advokati su uvek spremni da reaguju, kao i za bilo koje druge knjige", stoji u saopštenju.

Istraga o maloj Medlin je i dalje u toku, a njeni roditelji nikada nisu izgubili nadu da je njihova ćerka i dalje živa.

Kurir.rs/Unilad/Express.co.uk Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Neverovatno! Samo zbog ove reči je bivši inspektor završio u komi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track