(VIDEO) NEKADA JE TRESAO MREŽE, A SADA PREDSEDNIČKU FOTELJU! Legendarni Žorž Vea postao prvi čovek Liberije
Foto: Profimedia

AS NA TERENU, AS NA ČELU DRŽAVE

(VIDEO) NEKADA JE TRESAO MREŽE, A SADA PREDSEDNIČKU FOTELJU! Legendarni Žorž Vea postao prvi čovek Liberije

Planeta -

Žorž Vea, legendarni fudbalski as koji je obeležio čitavu jednu epohu u crveno-crnom dresu Milana, sada je krenuo u nove pobede i postao predsednik Liberije!

Čuveni golgeter je na izborima pobedio dosadašnjeg predsednika Džozefa Bokalija. Osvojio je većinu u 12 od 15 okruga ove afričke države i tako postao 25. predsednik Liberije.

"Zahvalan sam svojoj porodici, prijateljima i vernim pristalicama koji su pomogli da pobedim u veoma dugoj kampanji. Sa dubokim osećanjima izražavam ogromnu zahvalnost narodu Liberije koji me je počastvovao svojim glasovima. Velika je ovo nada", poručio je 51-godišnji veteran putem Tvitera.

Za ove izbore govorilo se da su presudni za dalju sudbinu i politički pravac Liberije. Ovo su treći izbori nakon krvavog građanskog rata koji je 2003. godine gotovo uništio zemlju.

Žorž Vea je tokom plodne fudbalske karijere igrao, pored Milana, za Monako, PSŽ, Čelsi, Mančester siti i Olimpik Marsej.

Sa Milanom je osvojio dve titule, sa Čelsijem FA kup, sa PSŽ-om šampionski pehar, dva Kupa i jedan Liga kup Francuske, dok je sa Monakom osvojio Kup. Proglašen je najboljim fudbalerom sveta 1995. godine, najbolji je strelac Lige šampiona u sezoni 1994/1995, i triput je izabran za najboljeg fudbalera Afrike.

Kurir.rs

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track