POJAČANJE: Britanci digli vojsku da pomaže u istrazi trovanja bivšeg špijuna Skripalja
Foto: EPA

POMOĆ

POJAČANJE: Britanci digli vojsku da pomaže u istrazi trovanja bivšeg špijuna Skripalja

Planeta -

LONDON - Britanske vlasti angažovale su pripadnike vojske da pomognu policiji u istrazi u vezi s napadom nervnim agensom na bivšeg svog i ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju.

Londonska policija navodi u saopštenju da je zatražila pomoć od vojske radi uklanjanja velikog broja vozila i objekata s mesta napada na Skipalja i njegovu kćerku, koji se nalaze u kritičnom stanju. Od vojske je zatraženo da pomogne policiji jer ima sposobnost i stručnost, koja je neophodna.

Bivši dvostruki agent Sergej Skripalj (66) i njegova ćerka Julija (33) nađeni su u besvesnom stanju u nedelju na klupi u engleskom gradu Solsberiju i od tada se nalaze u bolnici, u kritičnom stanju, a u bolnicu je prebačen i neimenovani policajac koji se našao na listu mesta kada su oni pronađeni.

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad saopštila je juče da su Skripalj i ćerka u stabilnom, mada i dalje kritičnom stanju.

Skripalj je bivši pukovnik ruske vojno-obaveštajne službe koji je 2006. osuđen u Rusiji po optužbama da se bavio špijunažom u korist britanske obaveštajne službe MI6. Tada je osuđen na 13 godina zatvora, ali je 2010. oslobođen u okviru razmene špijuna sa SAD, nakon čega se sklonio u Britaniju.

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad saopštila je juče da su bivši ruski špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka, koji su otrovani nervnim agensom, sada u stabilnom, mada i dalje kritičnom stanju.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ŠTA SU KOŠTUNIČINI LJUDI TRAŽILI KOD LEGIJE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja