DA SVI ČUJU: Gde si, diktatore, pozdravio Junker Orbana na samitu EU
Foto: Reuters

Oštro je počelo

DA SVI ČUJU: Gde si, diktatore, pozdravio Junker Orbana na samitu EU

Planeta -
Problem je što niko nije čuo šta je mađarski premijer odgovorio šefu Evropske komisije

RIGA - Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker pozdravio je danas mađarskog premijera Viktora Orbana rečima „"zdravo, diktatore"“ po dolasku na samit EU u Rigi.

Junker je mađarskog premijera pozdravio pred novinarima, koji navode da je predsednik EK bio dobro raspoložen, ali oni nisu čuli šta je Orban odgovorio, prenela je agencija AFP. U odgovoru Junkerove kancelarije na pitanje novinara šta je rekao Orban takođe su rekli da nisu čuli repliku mađarskog premijera.

Orban je u ponedeljak u Evropskom parlamentu u Strazburu insistirao da Mađarska ima pravo da ograniči ulazak emigranata u zemlju, a takođe je zagovarao i ponovno uvođenje smrtne kazne u Mađarskoj, iako je njeno ukidanje bio jedan od uslova za pristupanje EU.

Junkera bije glas da doručkuje konjak, a za ljubav prema dobroj kapljici najviše ga je prozivala britanska štampa. On je takođe optužen da je, dok je bio ministar finansija i premijer Luksemburga, učestvovao u finansijskim malverzacijama zbog kojih su blagajne mnogih država izgubile milijarde evra poreza. Ipak, preživeo je glasanje o poverenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track