HRABAR PREDLOG: Iran pozvao Rusiju, Indiju i Kinu u savez protiv NATO
Foto: AP

PREUZELI INICIJATIVU

HRABAR PREDLOG: Iran pozvao Rusiju, Indiju i Kinu u savez protiv NATO

Planeta -

Ministar odbrane Irana je neočekivani predlog izneo na Petoj međunarodnoj konferenciji o bezbednosti u Moskvi

Iranski ministar odbrane Husein Dehgan predložio je Rusiji, Indiji i Kini uspostavljanje vojnog saveza kako bi se suprotstavili ekspanziji NATO-a na istok, kao i razmeštanju globalnog sistema protivraketne odbrane, piše Newsweek.rsDehgan je ovaj predlog izneo na Petoj međunarodnoj konferenciji o bezbednosti u Moskvi. On je pozvao Indiju, Kinu i Rusiju na aktivniju vojnu saradnju i otvaranje dijaloga po tom pitanju.

Foto: Reuters, Iranski ministar odbrane Husein Dehgan
Foto: Reuters, Iranski ministar odbrane Husein Dehgan

Dehgan se osvrnou i na Saudijsku Arabiju i podršku koju ona pruža raznim terorističkim i radikalnim grupama. Ministar odbrane Irana ukazao je na opasnost od širenja pomenutih grupa u smeru Avganistana, Kavkaza, Indije, Kine i Evrope.

Pogledajte još na portalu Newsweek.rs:Kazna bez zuba: Evo kako su sankcije Rusiji doživele potpuni neuspehRatnik, političar i mason: Ovo je priča prvog Srbina u AmericiNerešena pitanja: Evo zašto se sprema rat u Zapadnoj Sahari (FOTO)Evropa na granici pucanja: Ovih 7 kriza ubija Evropsku unijuHeroj mora: Ovo je potomak Stefana Dečanskog koji je osnovao Crnomorsku flotu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track