NADBISKUP ALEPA: Putin u Siriji štiti interese svih hrišćana
Foto: Printscreen Youtube

Crkvena podrška

NADBISKUP ALEPA: Putin u Siriji štiti interese svih hrišćana

Planeta -
Monsinjor Žan-Kleman Žanbar rekao da ruska intervencija uliva nadu jer je Rusija "počela da rešava problem"

ŽENEVA - Nadbiskup Alepa, monsinjor Žan-Kleman Žanbar pozdravio je danas rusku vojnu intervenciju u Siriji, ocenivši da "uliva nadu hrišćanima" u toj zemlji.

Žanbar je u izjavi švajcarskom radiju RSR rekao da ruski predsednik Vladimir Putin "predstavlja hrišćane u Siriji i da štiti njihove interese" dodajući da Putin "ipak nije naivan" i da zna da štiti i interese svoje zemlje u regionu.

Prema njegovim rečima, ruska intervencija uliva nadu jer je Rusija "počela da rešava problem" i da "izvlači Siriju iz nemoguće situacije". Žanbar je rekao da zna da je režim sirijskog predsednika Bašara el Asada počinio zverstva, ali da ne razume "ekstremni stav" Francuske koja smatra da sa Asadom ne može da se pregovora o miru.

Rusija je 30. septembra započela vojnu operaciju u Siriji gde gađa položaje Islamske države koja je zauzela velike delove teritorije te zemlje. Francuski predsednik Fransoa Oland je u nekoliko navrata rekao da Asad treba da ode s vlasti i da ne može s njim da se pregovara o miru u Siriji.

(Beta-AFP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track