POLITIČAR IZ SARAJEVA ODBIO PRIVILEGIJE: Neću da po zakonu kršim propise!
Foto: Twitter

Verovali ili ne

POLITIČAR IZ SARAJEVA ODBIO PRIVILEGIJE: Neću da po zakonu kršim propise!

Planeta -
Ja sam novi u političkoj priči, ali bih voleo da se ponašam kao i pre. Želim da stvari budu zarađene, a oni su donosili privilegije koje, po mome mišljenju, ne pripadaju običnom poslaniku, rekao je Forto

Poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo Edin Forto pobunio se protiv saobraćajnih privilegija koje pripadaju njemu i njegovim kolegama.

Poslanik iz redova Naše stranke na svom Tviter profilu je objavio fotografiju molbe koju je dobio od Službe za skupštinske poslove Kantona Sarajevo. Ništa tu ne bi bilo sporno da se u molbi ne pozivaju poslanici najmnogoljudnijeg kantona u državi da dostave kopiju saobraćajne dozvole kako bi bio pokrenut postupak dobijanja odobrenja za prolaz i zaustavljanje vozila na motorni pogon ulicama zabranjenim za saobraćaj u oba smera.

Forto je na svom Tviter profilu objavio kako ponudu odbija.

"Ja sam novi u političkoj priči, ali bih voleo da se ponašam kao i pre. Želim da stvari budu zarađene, a oni (bivši poslanici op.a.) su donosili privilegije koje, po mome mišljenju, ne pripadaju običnom poslaniku. Sad sam jedan od njih, ali ću pokušati da se ponašam kao i ranije", kazao je Forto.

On je jedan od tri poslanika Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo, a kako nam je rekao veruje kako ni drugi poslanici iz njegove stranke neće prihvatiti ovu ponudu.

"Iskreno nisam u kontaktu sa poslanicima iz drugih stranaka, ali verujem da poslanici iz Naše stranke neće prihvatiti ovu pogodnost", dodao je Forto.

Prema njegovim rečima, ovo nije jedina saobraćajna privilegija koja se nudi poslanicima u Kantonu Sarajevo.

"Čuo sam da ćemo besplatno moći parkirati na svim parkinzima koje održava KJKP Rad. Ja ću se odreći i te privilegije, jer mislim da pored svih pogodnosti nije fer da i to imamo", dodao je Forto.

Kantonalni ministar saobraćaja u ostavci Jusuf Bubica je istakao kako nije upoznat s ovim zahtevom i kako on takve zahteve neće odobriti.

"Mi imamo dve vrste benificija. Jedna je pravo parking, a druga je ta o kojoj vi govorite. Nalepnice za pravo parkinga vrede za vreme sednica u skupštini Kantona Sarajevo, dok ove druge mogu dobiti samo pogrebna društva, hitne službe i slično. Dok sam ja ministar takve zahteve nećemo odobriti", rekao je Bubica.

(Mondo.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track