POSADE IZBEGAVAJU LET: Nemačka kompanija prinuđena da otkaže letove, piiloti nisu došli na posao
Foto: Money Cnn

Strah od avionske nesreće

POSADE IZBEGAVAJU LET: Nemačka kompanija prinuđena da otkaže letove, piiloti nisu došli na posao

Planeta -
Time je, zapravo, kako tumače mediji, potvrđen jedan izveštaj "Špigla-onlajn" da je moguće da je više pilota "Lufthanse" i njene kćerke-firme "Džermanvingsa" iz bezbednosnih razloga izbeglo da leti

BERLIN - Aviokompanija "Džermanvings", čiji se avion sa 150 putnika danas srušio na jugu Francuske, otkazala je tokom dana više letova, a razlog bi mogao biti taj što neki članovi posada nisu došli na posao, rečeno je nemačkim medijima u "Lufthanzi".

Time je, zapravo, kako tumače mediji, potvrđen jedan izveštaj "Špigla-onlajn" da je moguće da je više pilota "Lufthanse" i njene kćerke-firme "Džermanvingsa" iz bezbednosnih razloga izbeglo da leti.

Iz "Lufthanze" je saopšteno da niko od njih, kao opravdanje svog odsustva sa posla, nije naveo zabrinutost da nešto nije u redu sa bezbednošću, već isključivo lične razloge.

Posle pada aviona "Džermanvingsa", ta kompanija je otkazala više letova sa aerodroma u Diseldorfu, Kelnu, Lajpcigu, Štutgartu i Berlinu.

Iz Diseldorfa su do večeras otkazani letovi za Pariz, Hamburg, London, Madrid i Stokholm, a iz Kelna za London, Milano i Cirih, prenose mediji, navodeći da je i dalje nejasno da li je razlog tome avionska nesreća.

Kompanija "Džermanvings" je u saopštenju navela da neki letovi morali biti otkazani, jer su neki članovi letačkog osoblja odlučili da ne rade, nakon izveštaja o avionskoj nesreći na jugu Francuske.

"Imamo razumevanja za njihovu odluku", izjavio je Tomas Vinkelman, portparol poslovodstva "Džermanvingsa", piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja