ŠVAJCARAC IZREŠETAO CELU ŽENINU PORODICU: Krvavi pir u malom mirnom mestu!

Krvavi zločin potresao zemlju

ŠVAJCARAC IZREŠETAO CELU ŽENINU PORODICU: Krvavi pir u malom mirnom mestu!

Planeta -
Napadač (36) najpre upucao oca (58), majku (57) i brata (32) svoje supruge, a zatim u drugoj kući usmrtio još jednog čoveka (46), pa se ubio

BERN - Stravičan zločin dogodio se u noći između subote i nedelje u švajcarskom gradu Virenlingenu, nedaleko od Ciriha, kad je jedan napadač (36) ubio četvoro ljudi, a zatim presudio sebi. Policija je zatekla tela u lokvama krvi u jednoj porodičnoj kući, ali i van nje.Panika se brzo proširila među stanovnicima tog mirnog mesta jer su najpre pomislili da su i oni možda bili meta terorističkog napada, ali istražni organi tvrde da nije tako, već da je posredi lični, porodični obračun.Kantonski mediji preneli su da je napadač bio Švajcarac i da je oko 23 sata po lokalnom vremenu upao u porodičnu kuću i najpre bez najave ubio oca (58), zatim i majku (57) svoje supruge, a potom i mlađeg muškarca (32), za koga se veruje da je bio brat ubičine supruge. Nakon toga, on je otišao u drugu kuću i usmrtio još jednog muškarca (46), da bi na kraju presudio sebi.

Jezivo krvoproliće otkriveno je kad su policajci na poziv komšija u lokvama krvi pronašli telo pet odraslih ljudi.- Najpre sam oko 23 sata čula četiri pucnja. To me je trglo i odmah sam poletela ka vratima, ali onda su odjeknula još dva. Nisam smela da izađem iz kuće dok nije stigla policija. Kasnije sam samo videla krv - ispričala je jedna Švajcarkinja za tabloid Blik.Još se ne zna šta bi mogao da bude motiv ubice da počini zločin.- Sve žrtve su odrasle osobe. Nastavićemo istragu i otkrićemo šta se u stvari dogodilo - rekao je šef policije iz Virenlingena, kanton Argau, Mihael Lojtpold.Inače, kantonska policija rasporedila je na terenu veliki broj ljudi tokom noći između subote i nedelje i pokrenula intenzivnu istragu.

Detalji o ubiciBIO POLICAJAC I IMAO TROJE DECEŠvajcarska policija nije obelodanila identitet ubice iz Virenlingena, ali je saopštila da je reč o policajcu koji je bio otac troje dece. Prema prvim informacijama, on nije imao dozvolu za oružje kojim je izveo krvavi pohod, a pored toga, to nije bio policijski pištolj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track