TURSKA KREĆE U RAT? Davutoglu: Vratićemo istorijski dug braći iz Alepa i braniti ih!
Foto: Fonet/AP

Ratnički bubnjevi

TURSKA KREĆE U RAT? Davutoglu: Vratićemo istorijski dug braći iz Alepa i braniti ih!

Planeta -
Turski premijer poručio je da će Ankara vratiti "istorijski dug braći iz Alepa" koji su početkom 20. veka pomogli u odbrani Turske, preneli su danas turski mediji.

"Vratićemo svoj istorijski dug. Nekada, naša braća iz Alepa su branila naše gradove..., a sada ćemo mi braniti istorijski Alep", rekao je Davutoglu.

Davutoglu je, na sastanku svoje Partije za pravdu i razvoj, rekao da "cela Turska stoji iza svojih branitelja", prenela je RT.

Turski premijer je ovo izjavio nekoliko dana pošto je portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao da Rusija ima ozbiljnih razloga da sumnja da Turska priprema vojni upad u Siriju.

"Rusko ministarstvo odbrane registruje sve veći broj znakova tajnih priprema turskih oružanih snaga za aktivne akcije na teritoriji Sirije", naveo je Konašenkov u saopštenju. On je dodao i da Turska "snabdeva teroriste" u sirijskim gradovima Idlib i Alep sa "ljudstvom i naoružanjem", navodi RT.

Iz turske vlade je potom saopšteno da Ankara ne planira vojni napad na Siriju i da su priče u Rusiji o takvim akcijama propaganda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track