VIDEO I FOTO: Ovo su vođe OVK koje su htele da zauzmu Kumanovo i zapale celi region
Foto: Printskrin

Pronađen arsenal oružja

VIDEO I FOTO: Ovo su vođe OVK koje su htele da zauzmu Kumanovo i zapale celi region

Planeta -
MUP Makedonije naglasio je da se radi o jednoj od najozoglašenijih terorističkih grupa koja je trebala da zapali ceo region

SKOPLJE - Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije na svom zvaničnom kanalu objavili su slike i video snimke uhapšenih albanskih terorista i njihovih vođa koji su pre dva dana krenuli u obračun sa policijom u Kumanovu.

Makedonski MUP saopštio je da se radi o jednoj od najozoglašenijih terorističkih grupa koja je trebala da zapali ceo region. Kod njih pronađen je veliki arsenal oružja, a lideri oružane grupe su bili Muhamed Krasnići

poznat kao komandant Mališeva, Mirsad Ndrecaj, poznat kao komandant Nato, Sami Uškini, poznat kao komandant Sokoli, Beg Rizaj alijas komandant Begu, Dem Šehu zvan Juniku i Džafer Zumberi iz Đakovice.

Rizaj Beg ("Komandant Begu") bio je pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova u zoni Dukađin, podkomandom Ramuša Haradinaja. Posle rata, jedno vreme bio je Haradinajev telohranitelj.

Muhamed Krasnići, ili "Komandant Mališeva".Njegov brat Alban je visoki funkcioner pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.

Mirsad Ndrecaj (Komandant NATO) poznat je po vezi sa Haradinajem. Tokom rata 2001.godine, bio je jedan od lokalnih komandanata Oslobodilačke nacionalne armije. Nedavno je preuzeo odgovornost za napad na karaulu Gošince, tvrdeći da se za takvu akciju odlučio jer su albanski lideri, zarad ličnih interesa, izdali ideje za koje se borio.

http://www.youtube.com/watch?v=JVPJPoift7s

SASLUŠANI KOD ISTRAŽNOG SUDIJE: Teroristima mesec dana pritvora

Osnovno javno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u Skoplju podnelo je krivičnu prijavu zbog terorizma, ugrožavanja ustavnog poretka i bezbednosti, protiv 30 osoba koje su se u subotu predale policiji, a bile su deo terorističke grupe koja se 9. maja sukobila sa policijom u Kumanovu. Svima je određen pritvor od 30 dana.

Za 18 uhapšenih iz grupe u Kumanovu utvrđeno je da su sa Kosova, devetorica su državljani Makedonije a jedan uhapšeni je albanski državljanin sa prebivalištem u Nemačkoj. Nekoliko njih je priznalo da su u Makedoniju ušli ilegalnim putem. Iz grupe od 30 uhapšenih njih 23 se terete za terorističko ugrožavanje ustavnog poretka i bezbednosti, udruživanje zbog neprijateljske delatnosti i nedozvoljeno držanje oružja, dok se sedam pritvorenih sumnjiči za terorističko ugrožavanje ustavnog poretka i bezbednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track