(VIDEO) PARADA POVODOM DANA MORNARICE Putin: Naša ratna flota je ponos Rusije!
Foto: AP

Svečanost

(VIDEO) PARADA POVODOM DANA MORNARICE Putin: Naša ratna flota je ponos Rusije!

Planeta -
Patriotizam je za mornaricu svetinja, on se prenosi sa generacije na generaciju i ima najvišu moralnu vrednost, rekao je Putin
1 / 5 Foto: Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je na paradi povodom Dana mornarice da mornarica garatuje defanzivni potencijal države, prenosi “Sputnjik“.

Dan mornarice u Rusiji se slavi poslednje nedelje u julu.

“Mornarica pokazuje odbrambene sposobnosti zemlje i štiti njene interese“, naveo je Putin na paradi održanoj u gradu Baltijsk.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

On je naglasio da je siguran da su oni koji su sližili mornarici beskrajno odani dužnosti i otadžbini.

“Patriotizam je za mornaricu svetinja, on se prenosi sa generacije na generaciju i ima najvišu moralnu vrednost“, rekao je Putin.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

"Naša otadžbina se, zahvaljujući hrabrosti mornara i talentu brodograditelja, smelosti poznatih istraživača, pionira i pomorskih komandanata, učvrstila kao velika pomorska sila. Za nas je taj status velika odgovornost pred istorijom, pred našim precima koji su doneli pomorsku slavu Rusiji i naravno pred budućim generacijama kojima treba da predamo savremenu i jaku ratnu flotu“, naveo je Putin.

Foto: AP
Foto: AP

Putin je na svečanosti u luci Baltisk u Kalinjingradu istakao da se Ratna mornarica sa pravom smatra ponosom Rusije i da su svi koji služe u floti beskrajno odani službi i otadžbini, preneo je Sputnjik.

"Osećaj patriotizma je za vojne mornare svetost. On se prenosi sa kolena na koleno kao najviša moralna vrednost“, naglasio je Putin.

Foto: AP
Foto: AP

Putin je dodao da je poslednjih godina uradjeno mnogo - da je flota je ojačana novim vojnim i logističkim brodovima, zaranjaju nove strateške podmornice, razvija se pomorska avijacija i glavne baze flote.

(B92/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track