(VIDEO) SNIMAK ZASEDE POTVRDIO: Ruski novinari u Siriji gađani američkim raketama!
Foto: Prinskrin Yt

Nove tenzije

(VIDEO) SNIMAK ZASEDE POTVRDIO: Ruski novinari u Siriji gađani američkim raketama!

Planeta -
MOSKVA - Na Internetu se pojavio video-snimak na kome se vidi trenutak napada na kolonu automobila u kojoj su bili novinari "Raša tudej" blizu tursko-sirijske granice, a koji pokazuje da je na njih pucano iz oružja američke proizvodnje.

Snimak sa logotipom jedne od organizacija sirijske opozicije, potvrđuje da je na novinare pucano iz teškog protivtenkovskog kompleksa BGM-71 TOV američke proizvodnje, koji je isporučen antivladinim organizacijama u Siriji, potvrdili su analitičar za bezbednost Šarl Šubridž i bivši analitičar u kancelariji američkog sekretara za odbranu Majkl Maluf, prenosi Sputnjik.

Pored mesta sa kojeg je, kako se pretpostavlja, počela paljba, sirijska vojska je našla startni motor koji je, kako navode stručnjaci, deo ovih granata. U automobilu su bili novinari "Raša Tudeja" Sargon Kadaja i Roman Kosarev, kao i novinar agencije TAŠ Aleksander Jelistratov. Novinari su izjavili da su bili napadnuti u utorak u blizini grada Sama, koji se nalazi pod kontrolom Fronta Al Nusra i drugih ekstremističkih grupa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track