ZAŠTO JE LE PENOVA IZGUBILA NA IZBORIMA? Otac i sestričina su je KRITIKOVALI zbog OVOGA
Foto: Reuters

Zajednička valuta

ZAŠTO JE LE PENOVA IZGUBILA NA IZBORIMA? Otac i sestričina su je KRITIKOVALI zbog OVOGA

Planeta -

Marion Marešal le Pen, poslanica francuskog ultradesničarskog Nacionalnog fronta i sestričina liderke te stranke Marin le Pen, izjavila je u nedelju da se tetkino omekšavanje partijske pozicije prema pitanju evra dogodilo kasno tokom kampanje za predsedničke izbore i da ga francuski birači nisu dovoljno dobro shvatili.

Napuštanje evrozone bila je jedna od glavnih stavki politike starije Le Penove, ali da se većina glasača protivila tome.

U poslednjih nekoliko dana neuspešna predsednička kandidatkinja ultradesnice govorila da to nije preduslov u njenim ekonomskim planovima i da bi vremenski rok za izazak iz evrozone mogao da bude produžen, ali se držala svoje želje da Francuska treba da ponovo počne da koristi franak.

"Jasno je da postoje lekcije koje treba naučiti. Marin le Pen je bila u pravu kada je govorila, iako je to stiglo kasno, da napuštanje evra nije preduslov u svim našim evropskim planovima i da bi održala referendum (o tome). Jasno je da nismo uspeli da se ovi izbori shvate kao referendum za ili protiv Francuske, referendum za ili protiv imigracije. Za ili protiv EU kakvu znamo", kazala je 28-godišnja poslanica.

Sa druge strane, osnivač desničarske stranke Nacionalni front Žan-Mari Le Pen izrazio je razočaranje zbog neuspeha ćerke Marin Le Pen na izborima za predsednika Francuske.

On smatra da je Marin izborni poraz pretrpela zbog svog stava o Evropskoj uniji.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: 5 činjenica koje niste znali o Marin Le Pen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track