(FOTO) POTONUO BROD KOD TIVTA: Policija traga za vlasnikom!
Foto: Printscreen CdM

nesreća

(FOTO) POTONUO BROD KOD TIVTA: Policija traga za vlasnikom!

Crna Gora -

TIVAT - U moru kod Tivta danas je potonuo drveni brod dužine 40 metara

Osim Mornarice Vojske Crne Gore, odnosno njihove barke EKO-2 Mornarice, koja je opremljena pumpama za sakupljanje razlivene nafte i ulja u slučaju potrebe, na terenu su bili inspektori Lučke kapetanije iz Kotora.

Oni su obavili uviđaj, ali pošto se ne zna vlasnik radi se na njegovom pronalaženju. Olupina broda dužine preko 40 metara leži uz samu obalu u plitkom delu mora i okružen je plutajućom branom, u cilju zaštite curenja ostatak nafte i ulja.

Potonuli brod je nekada bio vojno plovilo, nemački minolovac i jahta koja je plovila pod nemačkom zastavom, a matična luka bila mu je grad Stralsund, koje i sada stoji na brodu.

"Independia" je, nakon dolaska njenog vlasnika u Boku, korištena kao luksuzna jahta, koja je plovila pod nemačkom zastavom. Nakon toga prodata je pre desetajk godina jednoj ofšor kompaniji, odnso od pre desetak godina nastavio da menja vlasnika pa se danas ne zna ko je tačno njen vlasnik.

Foto Printscreen CdM
Foto Printscreen CdM

Nezvanično je jedan od poslednjih vlasnika, brod prodao žiteljima neformalnog naselja na Lovanji, koji se bave prodajom starog gvožđa i koji skidaju sa njega metalne delove.

(CdM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track