Prikaži najnovije vesti
nesreća, autobus, pad, Novi Sad
Šokirani putnici traže uklanjanje

SEKS REKLAMA U AUTOBUSIMA: Novosađani se pobunili protiv oglasa!

Srbija 11

Oštro osuđujemo pojavljivanje neprimerenih reklama u javnom prevozu i preuzeli smo sve mere da se sporne reklame uklone“, poručuju iz novosadskog GSP

NOVI SAD - Pred putnicima u gradskim autobusima, među kojima je mnogo dece, svakodnevno su na posterima reklame za vruće seks-dopisivanje.

- U početku nisam obraćala pažnju, ali kada sam videla šta sve piše na reklamama, bila sam šokirana. Tim pre što sam u autobusu bila sa sinovima, od kojih je jedan u pubertetu, a drugi nešto mlađi, kaže Mirjana Ječinac.

Za razliku od nje, Milan Jeftić nema ništa protiv ovakvih reklama, ali smatra da im nije mesto u autobusima i da je njihovim postavljanjem u vozila GSP prekoračena mera dobrog ukusa.  Osim poruke koju šalje imaginarna Larisa

- „Želim konačno da doživim pravu avanturu s pravim muškarcem. Javite se“, dame s postera poručuju da su lepe i uspešne, ali i usamljene i željne dobrog provoda.

Osim tekstualne poruke, naglasak je na Larisinom grudima, što dodatno privlači pažnju putnika.  Pažnju privlači i Mladenka s bujnim poprsjem, uz napomenu da je „uspešna poslovna žena koja želi druženje i dobar provod“.

Nekim mladim osobama dopisivanje s njom od 42 do 46 dinara po poruci ne deluje skupo.

Reklamom se poručuje da je ovim damama navodno potrebna srodna duša za društvo i zabavu. Preko telefonskog servisa može se doći u kontakt s njima.

Tvorci ovakvih poruka tvrde da je na taj način u kontakt stupilo više od 150.000 ljudi.

Prema Zakonu o oglašavanju, agencija „Masel group“ bila je dužna da GSP-u dostavi deklaraciju s detaljnim podacima o proizvođaču, oglašivaču i samoj poruci, ali nismo uspeli da dobijemo odgovor da li je to uradio.

U GSP-u kažu da je oglašivač agencija „Masel group“ i da nemaju obavezu da kontrolišu reklamno-propagandni prostor niti njegovu sadržinu.

„Oštro osuđujemo pojavljivanje neprimerenih reklama u javnom prevozu i preuzeli smo sve mere da se sporne reklame uklone“, poručuju iz GSP-u.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir