Šokirani putnici traže uklanjanje

SEKS REKLAMA U AUTOBUSIMA: Novosađani se pobunili protiv oglasa!

Srbija

Autor:

Oštro osuđujemo pojavljivanje neprimerenih reklama u javnom prevozu i preuzeli smo sve mere da se sporne reklame uklone“, poručuju iz novosadskog GSP

nesreća, autobus, pad, Novi Sad

NOVI SAD - Pred putnicima u gradskim autobusima, među kojima je mnogo dece, svakodnevno su na posterima reklame za vruće seks-dopisivanje.

- U početku nisam obraćala pažnju, ali kada sam videla šta sve piše na reklamama, bila sam šokirana. Tim pre što sam u autobusu bila sa sinovima, od kojih je jedan u pubertetu, a drugi nešto mlađi, kaže Mirjana Ječinac.

Za razliku od nje, Milan Jeftić nema ništa protiv ovakvih reklama, ali smatra da im nije mesto u autobusima i da je njihovim postavljanjem u vozila GSP prekoračena mera dobrog ukusa.  Osim poruke koju šalje imaginarna Larisa

- „Želim konačno da doživim pravu avanturu s pravim muškarcem. Javite se“, dame s postera poručuju da su lepe i uspešne, ali i usamljene i željne dobrog provoda.

Osim tekstualne poruke, naglasak je na Larisinom grudima, što dodatno privlači pažnju putnika.  Pažnju privlači i Mladenka s bujnim poprsjem, uz napomenu da je „uspešna poslovna žena koja želi druženje i dobar provod“.

Nekim mladim osobama dopisivanje s njom od 42 do 46 dinara po poruci ne deluje skupo.

Reklamom se poručuje da je ovim damama navodno potrebna srodna duša za društvo i zabavu. Preko telefonskog servisa može se doći u kontakt s njima.

Tvorci ovakvih poruka tvrde da je na taj način u kontakt stupilo više od 150.000 ljudi.

Prema Zakonu o oglašavanju, agencija „Masel group“ bila je dužna da GSP-u dostavi deklaraciju s detaljnim podacima o proizvođaču, oglašivaču i samoj poruci, ali nismo uspeli da dobijemo odgovor da li je to uradio.

U GSP-u kažu da je oglašivač agencija „Masel group“ i da nemaju obavezu da kontrolišu reklamno-propagandni prostor niti njegovu sadržinu.

„Oštro osuđujemo pojavljivanje neprimerenih reklama u javnom prevozu i preuzeli smo sve mere da se sporne reklame uklone“, poručuju iz GSP-u.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (6)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • xenon

  xenon

  ORO!

  29 Odgovori 
 • zk

  zk

  Svaki dan procitam nesto od cega mi se zgrozi zivot. To je za zatvor. I one sto se reklamiraju i ovi sto su im to dopustili.
  Kaze: "nemaju obavezu da kontrolišu reklamno-propagandni prostor niti njegovu sadržinu". Znaci, ja mogu da se reklamiram kako ubijam za pare ili prodajem drogu a njih to ne bi interesovalo.

  27 Odgovori 
 • Драгица

  Драгица

  Тога има и у београдском јавном превозу.То су извесне веселе даме која,изгледа кад понестане пара излепе плакате по аутобусима па после извесног времена они нестану.Изгледа да је организација почела да шири посао.

  12 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Vitez

  Vitez

  Aman, zaman, dokle više sa pravima na sve i svašta, a gde su obaveze. A onda se pitaju odkuda ovoliko nasilje.

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Za Srbiju je veoma važno pitanje prava i položaja nacionalnih manjina i njihova integracija u društvo Maja Gojković predsednica Narodne skupštine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!