PARTIZANU NE VALJA, REPREZENTACIJI DOBAR: Živković namestio dva gola, Orlići deklasirali Andoru
Foto: Saša Pavlić

Kvalifikacije za EP

PARTIZANU NE VALJA, REPREZENTACIJI DOBAR: Živković namestio dva gola, Orlići deklasirali Andoru

Fudbal -
Mlada fudbalska reprezentacija Srbije kao gost je pobedila Andoru 4:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Orlići" su opravdali ulogu apsolutnog favorita i zabeležili ubedljivu pobedu. Srđan Babić u 29. i Uroš Đurđević u 40. minutu obezbedili su prednost Srbiji na poluvremenu, a obojica su se u strelce upisali na asistencije Andrije Živkovića, koji je zimus odstranjen iz Partizanovog prvog tima zbog čega od jesenas nije odigrao nijedan takmičarski meč. U nastavku su Ognjen Ožegović iz penala u 59. i Nikola Maraš u 87. dokusurili nejakog rivala.

Izabranici Tomislava Sivića imaju 13 bodova posle šest utakmica u kvalifikacionoj Grupi 2 i isped njih su samo Italijani sa 16. Na trećem mestu je Slovenija sa 12, četvrta je Republika Irska sa devet, dok Andora i Litvanija imaju po tri boda skupljenih na sedam mečeva.

Srbija naredne mečeve igra u septembru, u Italiji i kod kuće protiv Republike Irske, kojoj zatim gostuje u oktobru, kada će odigrati i poslednju utakmicu kao domaćin protiv Slovenije. Raspored je težak za "orliće" jer su sa najgorim rivalima u grupi, Litvanijom i Andorom, već igrali po dva puta.

Na Evropsko prvenstvo direktno će se plasirati prvoplasirani iz svih devet grupa, dok će se četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije u baražu boriti za preostala dva mesta.

Evropsko prvenstvo će se održati u junu 2017. u Poljskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track