AJMO, AJDE! Slavoljub Srnić diže euforiju!
Foto: Dado Đilas

ZAJEDNO MOŽEMO SVE

AJMO, AJDE! Slavoljub Srnić diže euforiju!

Fudbal -

Strelac 500. gola za Crvenu zvezdu u evropskim takmičenjima tvrdi da ima pozitivan osećaj za revanš utakmicu plej-ofa Lige Evrope protiv Krasnodara

Prvi gol Crvene zvezde protiv Krasnodara (2:3) koji je postigao Slavoljub Srnić bio je 500. pogodak crveno-belih u evropskim takmičenjima.

Krilo kluba iz Ljutice Bogdana tako je ušao u bogatu istoriju kluba, i to pred najznačajniju utakmicu u poslednjoj deceniji, revanš meč sa Rusima u četvrtak.

- Izuzetan podatak koji mi mnogo znači. Mada, za mene je ulazak u istoriju Crvene zvezde kada sam prvi put obukao dres kluba koji volim najviše na svetu. Velika čast i obaveza za mene - rekao je na početku razgovora za Kurir Slavoljub Srnić.

Prvak Evrope i sveta iz 1991. godine odigrao je hrabru i otvorenu utakmicu u Krasnodaru protiv finansijski daleko jačeg rivala i sebi dao šansu da u četvrtak ispiše najlepše stranice novije istorije kluba.

- Može se reći da smo doneli dobar rezultat, iako smo izgubili. Pogledao sam utakmicu dan posle i krivo mi je što smo od tri, dva gola primili posle naših grešaka. To treba da ispravimo u revanšu.

foto: Nebojša Mandić

Rukovodstvo Crvene zvezde zadovoljno trlja ruke, jer je interesovanje za utakmicu u četvrtak ogromno. Navodno, i tri Marakane bi bile male da prime sve navijače iz Srbije, Republike Srpske, inostranstva i zemalja iz okruženja.

- Dobrim rezultatima vratili smo publiku na stadion i zadobili poverenje zvezdaške javnosti. Video sam redove ispred stadiona, euforija raste, ali moramo da ostanemo hladne glave. U četvrtak nas očekuje totalno drugačiji meč od onoga u Krasnodaru. Neće Rusima biti svejedno kad istrče na punu Marakanu i kada čuju huk naših navijača. Očekujem da publika bude naš 12. igrač. Imam neki lep osećaj! Ubeđen sam da će sve biti dobro po Crvenu zvezdu u ponedeljak uveče posle 23 sata. Delije, verujte mi, dođite na Marakanu - poručio je Slavoljub Srnić.

Aleksandar Radonić

Dva sporna gola

A GDE SU GREŠKE SUDIJE ZA NAS

Slavoljub Srnić smatra da litvanski sudija Gediminas Mažeika nije pomogao samo Crvenoj zvezdi u Krasnodaru već i domaćem timu.

- Dosta se priča o tom golu Ristića. U redu, pogrešio je sudija. Ali šta je sa greškama na naš račun? Kod drugog gola Krasnodara lopta je izašla napolje. Stojković i ja smo stali, pogledali u pomoćnika koji je bio tu, ali on nije reagovao. I dobili smo gol. Pre kornera iz kojeg su dali treći gol lopta je pogodila jednog njihovog igrača u ruku. Verujem da je to bila kompenzacija za onaj Ristićev gol. Opet, mi smo u celoj stvari prošli lošije. I zato mi smeta što se priča toliko o tom golu, a ne realno, jer je bilo više na našu štetu. Opet, nema veze, idemo dalje. I sudije su ljudi, greše - jasan je Srnić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Čisti kao suze, a poništeni: 8 slučajeva kada jedino sudije nisu videle gol

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track