ALBANCI PUŠTAJU KRIMINALCE: Oslobođen Kaleši, traže puštanje teroriste Morine!
Foto: Ps

Ne prestaju provokacije Tirane

ALBANCI PUŠTAJU KRIMINALCE: Oslobođen Kaleši, traže puštanje teroriste Morine!

Fudbal -
Sud oslobodio Marsela Kalešija, koji je kamenovao autobus sa fudbalerima, a 200 navijača tražilo puštanje Ismaila Morine

TIRANA - Marsel Kaleši, maloletni mladić koji je pre pet dana kamenovao autobus koji je prevozio fudbalere Srbije u Tirani, pušten je iz pritvora!Sud u Tirani pustio je Kelešija, iako je ugrozio živote članova srpske reprezentacije koji su došli u glavni grad Albanije zbog utakmice Srbija-Albanija.Skup podrškeKeleši, koji je uhapšen pod optužbom za uništavanje imovine, remećenje javnog reda i nasilje nad zaštićenim osobama, pušten je iz pritvora uz obavezu da se redovno javlja policiji. A kako pišu tamošnji mediji, sud je odbacio zahtev tužilaštva da bude zadržan u pritvoru. Istovremeno je juče na Trgu Skenderbeg, uz velike policijske snage, oko 200 pripadnika raznih navijačkih grupa tražilo oslobađanje Ismaila Morine, čoveka koji je uoči utakmice poručio premijeru Srbije da mu je spremio poklon, naočare, iste onakve kakve je izgubio u Srebrenici (kad je bio pokušaj linča premijera Srbije). Inače, Morina je postao poznat kad je spustio dron na stadion u Beogradu sa zastavom velike Albanije tokom meča Srbija-Albanija.

Stari provokator... Ismail Morina
Stari provokator... Ismail Morina

Reagovao MSP

Protest je organizovan putem društvenih mreža, a učesnici su uzvikivali ime Ismaila Morine i klicali u čast nekadašnje OVK.Podsetimo, zbog kamenovanja autobusa sa srpskim reprezentativcima Ministarstvo spoljnih poslova Srbije pozvalo je ambasadora Albanije kako bi mu uručilo protestnu notu, ali je on odbio da je primi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track