ANĐUS OPTUŽUJE: Čović je pučista, hteo je da otme Crvenu zvezdu uz pomoć navijača
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

Oštro o potpredsedniku kluba

ANĐUS OPTUŽUJE: Čović je pučista, hteo je da otme Crvenu zvezdu uz pomoć navijača

Fudbal -
Novinar tvrdi da je član Upravnog odbora crveno-belih uz pomoć tvrdog jezgra navijača pokušao da napravi puč

Poznati sportski novinar Dejan Anđus, koji je uglavnom dobro upoznat s dešavanjima u srpskom sportu, tvrdi da je potpredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović pokušao da napravi puč na Marakani, ali je u tome sprečen na vreme.Prema njegovim rečima, Čović prvi ima podršku tvrdog jezgra navijača crveno-belih i to mu je bio glavni adut u borbi za prevlast na stadionu „Rajko Mitić“, a njegov plan nije uspeo najviše zahvaljujući generalnom direktoru u ostavci Zvezdanu Terziću.- Nebojša Čović je glavni pučista u Crvenoj zvezdi i neko ko je uz pomoć navijača pokušao da preuzme klub za sebe, odnosno da ga otme od države, ali mu to nije uspelo. Osoba koja je najzaslužnija što se to nije dogodilo je generalni direktor Zvezdan Terzić, s kojim inače ne govorim, pa nemam lične razloge zašto ovo pričam, već samo u interesu saopštavanja istine - navodi Dejan Anđus i nastavlja:- Posle ključnog sastanka UO na kojem je sprečen puč, isti taj Nebojša Čović, koji nije smeo da se kandiduje za predsedničku funkciju, u javnosti se pojavljuje kao veliki branitelj kluba. Samo nam nikada nije rekao od koga je on to branio klub i kako, a na pomenutom sastanku reč nije smeo da kaže.Anđus ističe da je samo raspisivanje izbora bilo protivstatutarno i pokazuje želju Nebojše Čovića da napravi puč.- Cela ta priča o raspisivanju izbora je šizofrena. Po statutu, mandat predsednika prestaje njegovom smenom ili davanjem ostavke, a ništa od toga se nije dogodilo u Zvezdi. Stvarno mi nije jasno kako se bira novi predsednik, a klub ima živog i zdravog predsednika Svetozara Mijailovića - kaže Anđus.

ČinjeniceIZBORNE IGRE- Čović je jedan od retkih koji nije podneo ostavku u UO- Razmišljao da li da se kandiduje za predsednika kluba- Izbori bilo zakazani za jučerašnji dan, ali nije bilo kandidata- Zvezda ima predsednika Svetozara Mijailovića

SuđenjeNEBOJŠU ČEKA ROBIJA!Sudski proces u kojem je Dejan Anđus tužio Nebojšu Čovića zbog fizičkog napada još traje, a epilog bi, prema rečima poznatog voditelja, trebalo da bude poznat na proleće.- Obojica smo dali izjave o tom događaju i prema onome što je rečeno, jasno je da njemu sleduje robija. Ne bih sada pričao o tome, sačekajmo da vidimo šta će biti - kaže Anđus.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track