DRUG KOKEZA: Predsedniku FSS salutiraju u Zvezdi i Partizanu
Foto: Marina Lopičić

Kao Tito

DRUG KOKEZA: Predsedniku FSS salutiraju u Zvezdi i Partizanu

Fudbal -

Za razliku od prethodnika, Slaviša Kokeza u stopu prati sve naše klubove na evrosceni. Ispred Marakane su ga pozdravljali kao Josipa Broza, a juče je bodrio Partizan u Poljskoj

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza prvi je čelnik srpske kuće fudbala koji je uživo posmatrao sve predstavnike Srbije na međunarodnoj sceni. Posle Vojvodine, Crvene zvezde i Čukaričkog, juče je u Poljskoj bio i gost Partizana na meču protiv Zaglebja u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope.Sva četiri meča prvi čovek krovne fudbalske organizacije u Srbiji posmatrao je na gostovanjima i na taj način pružio podršku ekipama u pokušaju da skupe što više bodova za srpski fudbal. On je Crvenu zvezdu posmatrao na Malti u susretu protiv Valete, Vojvodinu u Crnoj Gori u duelu protiv Bokelja, Čukarički je na delu gledao protiv Videotona u Mađarskoj i, na kraju, juče je bio specijalni gost Partizana na susretu protiv poljske ekipe iz Lubina.Kokeza: Uvek uz naše- Smatram da je to nešto najnormalnije. Predsednik Fudbalskog saveza treba da ima isti odnos prema Crvenoj zvezdi, Partizanu, Vojvodini, Čukaričkom ili bilo kom drugom srpskom klubu. Tako bi trebalo uvek da bude i ne mislim da je to nešto specijalno - kaže Slaviša Kokeza, kome su ispred Marakane uoči Zvezdinog revanš meča s La Valetom salutirali kao Titu nekad.Tole nije bio ovakavKokezin prethodnih Tomislav Karadžić, koji je u Savez došao direktno iz predsedničke fotelje Partizana, nije uživo posmatrao nijednu utakmicu Crvene zvezde, a Kokeza, uprkos činjenici da je doskoro bio potpredsednik crveno-belih, nema problem da pruži podršku srpskom vicešampionu. Ovo bi trebalo da bude najava da će odnosi u srpskom fudbalu konačno biti dovedeni u normalu.

FinansijerSPASAO SRPSKE KLUBOVE U UEFAPodrška koju Slaviša Kokeza daje srpskim klubovima ne završava se samo odlaskom na putovanja i bodrenjem iz svečane lože, već je predsednik FSS odlučio da i finansijski pomogne Partizan i Crvenu zvezdu kako bi rekonstruisali stadion i tako stekli pravo da mečeve u Evropi igraju na svojim stadionima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track