ENGLEZI U ŠOKU: Petorica fudbalera iz Londona pobegla u Siriju i priključila se džihadistima!
Foto: Ukfffc.co.uk

Povezani sa teroristiom Džihadi Džonom

ENGLEZI U ŠOKU: Petorica fudbalera iz Londona pobegla u Siriju i priključila se džihadistima!

Fudbal -
Britanski mediji navode da su ovi fudbaleri povezani sa džihadistom Džihadi Džonom, kojem je pravo ime Abdel Madžerd Abdel Beri, a odgovoran je za brojna brutalna ubistva

LONDON - Petorica portugalskih fudbalera, koji su igrali u Londonu, pobegili su u Siriju i priključili se džihadistima ISIS-a.Britanski mediji navode da su ovi fudbaleri povezani sa džihadistom Džihadi Džonom, kojem je pravo ime Abdel Madžerd Abdel Beri, a odgovoran je za brojna brutalna ubistva. On se smatra odgovornim za odsecanje glave američkim novinarima i britanskim humanitarnim radnicima. Portugalski fudbaleri su u različito vreme stigli u London. Jedan od njih je trenirao u fudbalskoj akademiji gde i slavni Kristijano Ronaldo. Reč je o Fabiju Pokasu, a ostala četvorica su Selso Rodrigez da Košta (28), braći Saraiva, kao i 26-godišnji Sandro koji je navodno ubijen u Siriji u oktobru prošle godine.Portugalski fudbaleri su živeli u istočnom Londonu, a po dolasku u Britaniju sastajali su se u jednom lokalu gde su gledali utakmice. Mediji navode da još nije poznato kako su oni promenili veru po dolasku u London, ali se navodi da se u ovom delu glavnom grada Britanije nalazi veliki broj islamskih ekstremista.Pokas ima 22 godine, a u London je došao iz Lisabona 2012. sa željom da postane profesionalni fudbaler. Međutim, on nije uspeo da stekne fudbalsku slavu, postao je pristalica ISIS-a, pobegao u Siriju i sada se zove Abduraham al Andalus.

Selso Rodrigez da Košta, Foto: Printskrin
Selso Rodrigez da Košta, Foto: Printskrin

Selso Rodrigez da Košta je trenirao sa Arsenalom, ali se pošto nije dobio ugovor u londonskom klubu preselio u Siriju gde se priključio bratu Edgaru 2012.

Braća Saraiva se već godinama nalaze u Siriji, a jedan od njih je snimao ubistvo britanskih državljana, dok se drugi hvalio na društvenim mrežama islamske teroriste.

(dailymail.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track