SMENA U MILANU: Berluskoni nagovestio odlazak Inzagija
Foto: Reuters

Rosoneri traže novog trenera

SMENA U MILANU: Berluskoni nagovestio odlazak Inzagija

Fudbal -
Berluskoni je ranije stavio do znanja da već planira zamenu za Inzagija, ali po svemu sudeći, nema šanse da se na klupu vrati Karlo Anćeloti

MILANO - Vlasnik Milana Silvio Berluskoni nagovestio je da bi trener Filipo Inzagi mogao da dobije otkaz posle razočaravajuće sezone, preneli su danas italijanski mediji.

"Inzagi ima dobre odnose sa ekipom, ali smo se sa njim često razmimoilazili u mišljenjima. Upravo je to ono što ćemo mu reći kada za to dođe vreme", rekao je Berluskoni.

Berluskoni je ranije stavio do znanja da već planira zamenu za Inzagija, ali po svemu sudeći, nema šanse da se na klupu vrati Karlo Anćeloti.

Italijanski stručnjak koji je sa Milanom osvojio Ligu šampiona 2003. i 2007. godine mogao bi da napusti Real, pošto je španski kraljevski klub ostao bez trofeja ove sezone.

Kako prenosi AFP, mnogo je realnije da bivši trener Juventusa Antonio Konte preuzme kormilo Milana.

Berluskoni, koji pokušava da pronađe rešenje kojima bi se finansijski obezbedila budućnost kluba, istakao je da je Inzagi ignorisao njegov zahtev da angažuje igrače iz klupske akademije.

"Ima nekoliko zanimljivih mladih igrača u klubu i izrazio sam želju da neki od njih dobiju šansu u prvom timu, ali se ništa po tom zahtevu nije uradilo", rekao je Berluskoni.

Sudbina Inzagija praktično je rešena, posle poraza 3:2 u nedelju od Sasuola, kojim je Milan izgubio svaku nadu da će se naći u Evropi sledeće sezone.

Milan je trenutno na 11. mestu u Seriji A i na putu je da okonča najlošiju sezonu otkako je Berluskoni pre tri decenije kupio klub.

Četrdesetjednogodišnji Inzagi, legendarni golgeter kluba, ima još jednu godinu dana ugovora sa Milanom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track