TEŠKI DANI ZA CRNO-BELE: Partizan zbog dugova istupio iz domaće i regionalne lige!
Foto: Košarka24.rs

Osnovan novi klub

TEŠKI DANI ZA CRNO-BELE: Partizan zbog dugova istupio iz domaće i regionalne lige!

Košarka -
Ovo je definitivno najteža godina od osnivanja muške i ženske sekcije košarkaškog kluba Partizan

BEOGRAD - Ženski košarkaški klub Partizan zbog teške finansijske situacije otkazao je učešće u domaćem takmičenju i Međunarodnoj ženskoj regionalnoj ligi (MŽRKL).

"ŽKK Partizan je na svojoj redovnoj Skupštini doneo odluku da u sezoni 2015/2016 ne učestvuje ni u jednom takmičenju sa svojom seniorskom ekipom zbog teške materijalne situacije u kojoj se je našao. Zato je i otkazao učešće u MŽRKL" navedeno je danas na zvaničnoj internet stranici regionalne lige.

Osnovan je novi klub Partizan 1953 koji će se u narednoj sezoni takmičiti u drugoj ligi i nacionalnom kupu. Trener ekipe biće iskusni košarkaški stručnjak Miroslav Kanjevac.

"Ovo je moj povratak u klub u kome sam proveo lepe trenutke. Partizan se ne odbija. U Partizanu rade ozbiljnji ljudi, znam kako klub funkcioniše, tako da se nisam razmišljao da li da prihvatim ponudu. Partizan je uvek Partizan, bez obzira u kom rangu takmičenja igra. Daću maksimalan doprinos da se Partizan vrati tamo gde mu je i mesto", rekao je Kanjevac za sajt Kosarka24.rs.

Saopštenje direktora KŽK Partizan 1953 i predsednika MŽRKL Srbobrana Filipovića prenosimo u celosti:

"Partizan će u najskorije vreme izdati saopštenje na osnovu Odluka Skupštine kluba a zbog izuzetnog interesovanja javnosti,u ovom trenutku mogu izneti samo par činjenica:

ŽKK Partizan u sezoni 2015/2016 neće nastupati sa seniorskim sastavom ni u jednom takmičenju kako u domačoj ligi tako i u MŽRKL.Istina je da ŽKK Partizan ima određeni dug prema igračicama ali istina je i da nismo dobili 68 % Ugovora Generalnog Sponzora Galenike AD. ŽKK Partizan nije želeo da tuži Generalnog Sponzora Galeniku AD jer je to nemoralan čin i to doživljavamo kao da tužimo državu ,iako je ŽKK Partizan na bazi tog ugovora potpisivao ugovore sa košarkašicama. ŽKK Partizan uputio više pisama Generalnom Sponzoru Galenici AD da svoje obaveze,kada se stvore uslovi, prema klubu ispuni makar i u 50 rata kako bi i klub svoje obaveze na isti nacin ispunio prema košarkašicama.

Niko nema nameru da ugasi ŽKK Partizan i postoji želja,da nakon naplate svojih potraživanja isplati i svoje obaveze prema košarkašicama i drugim poveriocima. ŽKK Partizan je uspeo da napravi sistem samofinansiranja za mlađe kategorije i učestvovao je u takmičenju sa mlađim pionirkama,pionirkama,kadetkinjama i bio drugi u Srbiji sa juniorkama. Istina je da će košarkašice i sportski stručnjaci koji su u prošloj sezoni nastupali za ŽKK Partizan i koji nisu dodatno zadužili klub, dobrovoljno, iz ljubavi prema Partizanu i sa puno razumevanja za situaciju u kojoj se klub nalazi, sa novoosnovanim klubom KŽK Partizan 1953 u iducoj sezoni igrati drugu ligu.

KSS nije dozvolio KŽK Partizan 1953 učešće u MŽRKL ligi u sezoni 2015/2016. KŽK Partizan 1953, i pored svega, poštuje sve funkcije u KSS, i želi dobre odnose sa Savezom jer je to jedini put da ne bude pauze u velikim rezultatima reprezentativnih selekcija. Dobri odnosi Saveza i svih klubova su vazniji od bilo kojih para. A do novca se može doći samo saradnjom Saveza i klubova i velikim razumevanjem za sponzore koji se inače nalaze u svojim problemima a ne tužbama prema kompanijama koje žele da pomognu sportske klubove. I na kraju, košarkašice i sportski stručnjaci KŽK Partizan 1953 će se u najkraćem roku povratkom u najelitnija takmičenja uz pomoć svojih navijača, na najbolji način zahvaliti svim klubovima u Srbiji i MŽRKL, koji su nam u ovom veoma teškom trenutku uputili najiskreniju podršku. Poslednje priznanje Svetlani Mitrović kao najboljem treneru i Anđeli Đorđević MVP igračici na Fibinom kampu u konkurenciji 30 zemalja, 27 trenera i 58 igračica govori samo da smo na dobrom putu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track