ZVEZDA U CRNO-BELOM TABORU PRONAŠLA ZAMENU ZA KOREJCA HVANA: Ozbiljno pojačanje za Ligu šampiona!
Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

skauting služba radi

ZVEZDA U CRNO-BELOM TABORU PRONAŠLA ZAMENU ZA KOREJCA HVANA: Ozbiljno pojačanje za Ligu šampiona!

Fudbal -

Fudbalski reprezentativac Gruzije Otar Kiteišvili mogao bi tokom leta da pojača Crvenu zvezdu!

Otar Kiteišvili
foto: EPA-EFE/Lise Aserud NORWAY OUT

Skauting služba crveno-belih radi punom parom, a sportski sektor kluba sa Marakane imaće slatke muke da od velikog broja ponuđenih i praćenih fudbalera izabere one najbolje kao pojačanja.

Kurir je ranije pisao da bi In Bom Hvan mogao da napusti Crvenu zvezdu na kraju sezone, pošto ga prate klubovi iz najjačih liga sveta. Nezvanično, crveno-beli bi na njegovoj prodaji mogli da zarade između 8.000.000 i 10.000.000 evra. Na proteklom derbiju Korejca su skautirali ljudi iz Betisa, a nisu ostali ravnodušni ni predstavnici engleskog premijerligaša Vulverhemptona.

In Beom Hvan, Hvan
foto: www.crvenazvezdafk.com

Svesni su u Crvenoj zvezdi da će teško zadržati Hvana, zato pomno rade na njegovoj zameni. Jedan od onih fudbalera iz veznog reda koji se dobro kotira na Marakani jeste Otar Kiteišvili (28), koji igra za Šturm iz Graca. Gruzijac je jedan od najboljih fudbalera u Austriji i sa svojim klubom bi sezonu mogao da završi sa titulom i tako prekine dominaciju Red bul Salcburga.

Kao što je odranije poznato, Crvena zvezda posebno prati fudbalere kojima ističe ugovor, a upravo je Kiteišvili jedan od takvih. On postaje slobodan 30. juna i kao takav je veoma zanimljiv srpskom klubu. Specijalizovani portal Transfermarkt donosi informaciju da je Zvezda zainteresovana za Gruzijca.

Otar Kiteišvili
foto: Printskrin

Otokar Kiteišvili koji je tokom šest godina igranja u Austriji dobio domaći nadimak Oto mogao bi da bude alternativa ne samo In Bom Hvanu, već i Geloru Kangi. Čelnici Crvene zvezde veruju da bi posao sa Gruzinom mogli da završe pre Evropskog prvenstva, jer ukoliko bi Kiteišvili otišao u Nemačku i tamo pružio dobre partije, pitanje je da li bi crveno-beli mogli da se upuste u borbu za finansijski jačim ekipama.

Crvena zvezda ima odlična iskustva sa fudbalerima iz Gruzije. Doveli su Iraklija Azarovija i posle samo godinu dana ga u milionskom transferu prodala u Šahtjor iz Donjecka. Prošlog leta, za napadača su želeli Georgosa Mikautadzea iz Meca. Ali, njegova cena je toliko porasla da Zvezda nikako nije mogla da parira Ajaksu, koji je kupio centarfora za 15 miliona evra.

Luka Ilić
foto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Očigledno je da Crvena zvezda za sledeću sezonu želi brži i poletniji vezni red. Sklopljen je dogovor sa Lukom Ilićem i on se ovog leta iz Mančester sitija vraća na Marakanu. Pored njega, sigurno će biti još osveženja, ali to zavisi i od izlaznih transfera. Ali konačnu reč doneće struka, generalni direktor Zvezdan Terzić u dogovoru sa trenerom Vladanom Milojevićem, te Markom Marinom i Mitrkom Mrkelom.

Kurir sport

00:29

Delije, Crvena zvezda, Zenit, Marš na Drinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track