PRVI OVOSEZONSKI DERBI PRIPAO ZVEZDI Bjelica: Čitali smo i kažnjavali Partizan
Foto: Saša pavlić

MILKO NAJEFIKASNIJI U TIMU ZVEZDE

PRVI OVOSEZONSKI DERBI PRIPAO ZVEZDI Bjelica: Čitali smo i kažnjavali Partizan

Košarka -

Košarkaš Crvene zvezde Milko Bjelica, junak pobede nad Partizanom sa 29 poena, istakao je ne može da kaže da li je odigrao utakmicu karijere i da je pobeda zasluga odlične timske igre.

Crveno-belima je pripao prvi ovosezonski večiti derbi u ABA ligi pobedom nad nominalnim domaćinom Partizanom 100:84 u hali "Aleksandar Nikolić".

"Pobedili smo u veoma važnoj utakmici za nas, posebno zbog dva poraza u ABA ligi. Dobro smo odreagovali posle Bamberga, igrali smo odlično, pogotovo u napadu. Služio nas je šut iz odlično organizovanih napada, ovaj put sam ja realizovao akcije, prethodne mečeve su Feldin, Ročesti... Najbitnije je da smo igrali timski", rekao je Bjelica novinarima posle utakmice.

Bjelica je odličnom partijom sa indeksom korisnosti od čak 35, zbog 29 poena, šest skokova i dve asistencije, proglašen za najkorisnijeg igrača 7. kola ABA lige.

"Ne znam da li mi je ovo utakmica karijere. Bilo je mnogo dragih. Čitali smo im odbranu i dobro kreirali napade, kažnjavao sam to", kazao je Bjelica.

On je dodao da mu više odgovara pozicija "četiri" u odnosu na centarsku na kojoj je igrao prošle sezone.

"Tokom karijere više sam igrao "četvorku", nije mi to nepoznato. Pođednako dobro mogu da budem na oba mesta, a sada bolje funkcioniše na krilnom centru. Zadovoljan sam", zaključio je iskusni 33-godišnji košarkaš.

kurir.rs / Tanjug

foto: Saša Pavlić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zbog čega i partizanovci i zvezdaši treba da budu zahvalni Miroslavu Nikoliću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track