POČINJE ZAVRŠNICA ABA LIGE: Svi žele Zvezdin prsten
Foto: Beta

Danas počinje završnica regionalne košarkaške lige

POČINJE ZAVRŠNICA ABA LIGE: Svi žele Zvezdin prsten

Košarka -

Polufinale Crvena zvezda apsolutni favorit protiv Mornara iz Bara, dok više neizvesnosti treba očekivati u duelu Budućnosti i Cedevite

Košarkaši Crvene zvezde pokušaće i četvrti put zaredom da osvoje titulu najboljeg tima ABA lige.

Srpski klubovi od osnivanja dominiraju ABA ligom i u 12 od 16 sezona šampionska titula završavala je u rukama košarkaša Partizana (šest), Crvene zvezde (tri), FMP iz Železnika (dva) i Hemofarma.

foto: Printscreen

Pakleni ritam

Prva prepreka večeras (19.00, Arena sport) crveno-belima biće ekipa Mornara iz Bara. Za sedam dana igraće se na parketu crnogorskog tima, a 31. marta biće definitivno poznato ko ide u finale ako bude potrebe da se igra treća utakmica.

- Cele sezone pričamo o ovom cilju, sada smo mu se približili. Svi znamo koliki je značaj takmičenja i da je ulog Evroliga. Svi žele da sklone Zvezdu sa prvog mesta, vidite šta se dešava oko kluba. Jasno je, ceo klub mora da se mobiliše - rekao je Alimpijević.

foto: Printscreen

Respekt za Barane

Mornar dolazi večeras u Pionir oslabljen zbog odsustva povređenog centra Uroša Lukovića. Uprkos takvom hendikepu, od Barana dolaze optimističke izjave, a Alimpijević ih drugačije tumači:

- Zasluženo su u plej-ofu, cenim sve što su uradili. Puni su samopouzdanja, vidim da pričaju da nas se ne plaše, deset puta to naglašavaju, ali mi to govori baš suprotno - zaključio je trener crveno-belih.

foto: Dado Đilas

Loša vest

KRAJ SEZONE ZA NEMANJU DANGUBIĆA

Loše vesti su došle iz Minhena, gde je Nemanja Dangubić tražio mišljenje lekara o težini svoje povrede:

- Dangubić je najverovatnije završio sezonu, što je još jedan razlog da dobijemo dodatnu podršku i da zajedno osvojimo ABA ligu. Svi ovde smatramo da je zdravlje igrača najvažnije. Ne treba da se ulazi u preterani rizik i probleme veće nego što ih on ima - rekao je Dušan Alimpijević.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Dado Đilas, Beta, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Delije ponovo u Pioniru? Evo šta Omić kaže o odlasku u Unikahu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track